ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μετά τον ντόρο… αυτοί γλιτώνουν το 300ευρο!

Έχουν το δικαίωμα να μην φοράνε, βάσει Διατάγματος

24news team

Τον γύρο του διαδικτύου, έκανε την Πέμπτη (29/10) ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται αστυνομικοί σε ψησταριά στη Λευκωσία, να εκδίδουν εξώδικο σε υπάλληλο-υπεύθυνη, η οποία όπως ισχυρίστηκε, εμπίπτει στις ευπαθείς ομάδες λόγω άσματος. Όταν εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, φέρεται να μην είχε τοποθετημένη τη μάσκα στο πρόσωπο. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι την είχε μόλις βγάλει ώστε να ξεκουραστεί.

Θυμίζουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη (22/10) είχε ανακοινώσει νέα μέτρα για αναχαίτηση του κορωνοϊού, μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Από την Παρασκευή (23/10) τα νέα μέτρα, τέθηκαν σε ισχύ μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.


Πορεία στο Προεδρικό: Στις 7.500 ευρώ τα πρόστιμα


Μεταξύ των όσων ανακοινώθηκαν είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμων και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, κοκ). Από την εν λόγω ρύθμιση ωστόσο, εξαιρούνται και άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι, τα άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες, είναι υποχρεωτικό να έχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα στην κατοχή του, όπως εξηγήθηκε από καλά ενημερωμένη πηγή στο 24news.  

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο των €300 βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη και όχι την επιχείρηση/υποστατικό.

Από την εν λόγω ρύθμιση, εξαιρούνται:

Οικίες,

Άτομα που ενεργά πίνουν ή τρώνε,

Άτομα που ταξιδεύουν με προσωπικό όχημα μόνοι ή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους (περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων),

Άτομα κατά τη διάρκεια άθλησης/σωματικής άσκησης (π.χ. γυμναστήρια, σχολές χορού, κτλ),

Ψήστες/μάγειρες, μόνο κατά τη διάρκεια ψησίματος,

Άτομα με ειδικές γνωσιακές ικανότητες/ψυχικές/αναπτυξιακές διαταραχές που δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή μάσκας,

Άτομα με σοβαρό νευρολογικό/νευρομυϊκό νόσημα που δεν τους επιτρέπει να χειριστούν τη μάσκα, και

Άτομα με ανατομικές γναθοπροσωπικές παραλλαγές/δυσμορφίες ή/και τραυματισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X