ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος: Επιτρέπεται να πάμε σε άλλη πόλη από 10 Ιανουαρίου;

Σκληρά τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

24news team

Σε ρυθμούς… lockdown θα κινείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (10/1) η Κύπρος, μέχρι τουλάχιστον τις 31 του ίδιου μήνα. Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση «παγώνουν» το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.

Οι μετακινήσεις των πολιτών πλέον περιορίζονται στο ελάχιστο αφού η Κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα αποστολής μόνο 2 sms στον αριθμό 8998, από το οποίο θα λαμβάνεται σχετική έγκριση για κυκλοφορία.


Κύπρος: Μάσκες και στο αυτοκίνητο - Ποιοι εξαιρούνται


Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας δεν απαιτείται η αποστολή sms, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.

Βάσει των πιο πάνω, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι απαγορεύεται και η κυκλοφορία από επαρχία σε επαρχία, εκτός κάποιων εξαιρέσεων.

Πότε επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλη επαρχία:

1) Επιτρέπεται η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα (κολύμπι και ψάρεμα), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και δεν θα υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση για κολύμπι στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς κολύμβησης.

2) Μετάβαση από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για μεταφορά προσώπων, με την παρουσίαση αποδεικτικού στοιχείου (εισιτήριο) με το οποίο να αποδεικνύεται η ημέρα και η ώρα άφιξης/αναχώρησης.

3) Για σκοπούς εργασίας

Όλα τα άτομα που μετακινούνται για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω λόγους οφείλουν να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, για σκοπούς ταυτοποίησης σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρμόδιες Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση