ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Ήρθαν από Αθήνα και τους πάνε καραντίνα

Έφθασαν το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά 145 άτομα που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού έφτασαν μέχρι τη μία το μεσημέρι στην Κύπρο και μεταφέρονται με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης.

Συγκεκριμένα πτήση της Aegean έφτασε γύρω στις 9.30 το πρωί από την Αθήνα, με 118 επιβάτες και ένα βρέφος. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί από τα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών οι οποίοι συγκέντρωσαν τα πιστοποιητικά και αφού διενεργήθηκε έλεγχος τους από το Κέντρο Συντονισμού «Ζήνων» στη Λάρνακα, δόθηκε η άδεια να αποβιβαστούν.

Αδεια για αποβίβαση δόθηκαν επίσης σε τρεις επιβάτες αεροσκάφους που έφτασε από τη Μάλτα και σε 23 άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κάϊρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ότι σήμερα θα φτάσουν στην Κύπρο από διάφορες χώρες του εξωτερικού, συνολικά 276 άτομα που έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Συνολικά σήμερα αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 13 πτήσεις και άλλες τρεις στο αεροδρόμιο Πάφου.


Κύπρος - Προσοχή! Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό


Αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκεται αεροσκάφος από το Άμστερνταμ που μεταφέρει 47 επιβάτες οι οποίοι αναμένουν από τους αρμόδιους Λειτουργούς των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών να ελέγξουν τα πιστοποιητικά τους και να τους δοθεί η άδεια να αποβιβαστούν.

Ολοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στους χώρους που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, όπου και θα απομονωθούν για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος και λειτουργοί του Υπουργείου καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να πειστούν τουριστικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες που φτάνουν στην Κύπρο χωρίς επιβάτες να ανοίξουν τις πτήσεις τους και να επιτρέψουν την επιβίβαση ατόμων που δικαιούνται να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι αρκετές πτήσεις φτάνουν στην Κύπρο άνευ επιβατών προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους τουρίστες που επιθυμούν να επιστρέψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση