ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Θα σας σκοτώσω όλους» - Δεν ήθελε τον... γαμπρό!

Δεν δεχόταν την σχέση των δύο νεαρών

24news team

Αστυφύλακας που υπηρετούσε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, όπου υπάγονταν και τα αστυνομικά κρατητήρια των Κεντρικών Φυλακών, αποπειράθηκε να σκοτώσει τον σύντροφο της μιας εκ των θυγατέρων του, ωστόσο τραυμάτισε τον αδελφό και την μητέρα του.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε τον Δεκέμβριο του 1996, στην Λευκωσία.

Σε δημοσιεύματα του Τύπου τότε, καταγράφονται όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο όπου οδηγήθηκε μετά την διάπραξη του αδικήματος ο αστυφύλακας, για διαδικασία προσωποκράτησής του.

Η απόπειρα φόνου:

Ο αστυφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία στα κρατητήρια, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο η μια εκ των κόρων του απήχθη από τον 22χρονο αδελφό του θύματος, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Αμέσως, πήρε άδεια και με κυνηγετικό όπλο βρέθηκε στην οικία του 22χρονου.

«Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο δράστης και επιτέθηκε στον 22χρονο κτυπώντας τον με το κυνηγετικό στο αριστερό χέρι και πλευρό. Η μητέρα του έντρομη φώναζε για βοήθεια και τότε άκουσε ο μικρότερος γιος της, 17 ετών.

«Γιατί κτυπάς την μητέρα μου» είχε πει ο 17χρονος στον δράστη. Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ένας πυροβολισμός και ο 17χρονος βρέθηκε στο έδαφος.


Κύπρος: «Κανόνισ' μου ριάλια τζιαι εννά έρτω έσσω σου πόψε»


Ο νεαρός μαζί με την μητέρα του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η γυναίκα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και απολύθηκε ενώ ο ανήλικος εισήχθη στο χειρουργείο και διαπιστώθηκε ότι έφερε οπή μήκους τριών εκατοστών στην αριστερή κοιλιακή χώρα και γύρω από αυτή έγκαυμα. Υπέστη ολική ρήξη του παχέος εντέρου και μερική του λεπτού. Επιπλέον, υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή πλευρά της λεκάνης όπου εντοπίστηκαν πιστονάκι και αριθμός σφαιριδίων κυνηγετικού φυσιγγίου.

Οι δικηγόροι του δράστη, δεν είχαν φέρει καμία ένσταση στην οκταήμερη κράτησή του, το μόνο που ζήτησαν ήταν να τύχει κάθε ιατρικής φροντίδας, γιατί έπασχε από υπέρταση.

Ενώπιον Δικαστηρίου λέχθηκε ότι στον δεσμό των δύο νεαρών, αντιδρούσαν οι γονείς του αγοριού, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Τύπου της τότε εποχής, αντιρρήσεις είχαν οι γονείς της κοπέλας. Ο δεσμός των δύο, είχε ιστορία από το 1988.

«Λύγισε» όταν η κόρη του, του είπε πως αγαπά τον 22χρονο

Η κόρη του αστυφύλακα, για την οποία έγιναν όλα, επισκέφθηκε τον πατέρα της στα κρατητήρια και του είπε πως αγαπά των 22χρονο. Ο πατέρας της, που δεν αποδεχόταν τον δεσμό τους, ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που άκουσε από το στόμα της κόρης του αυτό το πράγμα, γι’αυτό έστω και πολύ αργά, έβαλε νερό στο κρασί του.

Ο δεσμός των δύο νεαρών, επρόκειτο πλέον να οδηγηθεί σε αρραβώνα.

Ο αστυφύλακας, εμφανιζόταν συντετριμμένος από τον κρίσιμο τραυματισμό του 17χρονου αδελφού του συντρόφου της κόρης του. Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ενοχή, αλλά πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ο τραυματισμό του ανήλικου, οφειλόταν σε τυχαίο γεγονός γιατί το όπλο εκπυρσοκρότησε. Είπε ότι το κυνηγετικό όπλο, το πήρε μαζί του για αυτοάμυνα και εκφοβισμό και δεν είχε πρόθεση να το χρησιμοποιήσει. Είπε ακόμα ότι είχε την εσφαλμένη εντύπωση πως το όπλο ήταν ασφαλισμένο.

Ο αστυφύλακας, τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε διαθεσιμότητα από το Σώμα, λόγω του σοβαρού αδικήματος που διέπραξε, ενώ και ο ίδιος θα υπέβαλλε παραίτηση μέσω του δικηγόρου του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X