ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Για ύπνο από τις 21:00 εκτός και αν…

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας

24news team

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 8 Ιανουαρίου, τα νέα αυστηρά μέτρα που σκοπό έχουν την αναχαίτιση της πανδημίας.

Με βάση λοιπόν τα εν λόγω μέτρα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί.


Αυτοί δικαιούνται να κυκλοφορούν χωρίς sms


Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις οι οποίες είναι οι εξής:

• για σκοπούς εργασίας από και προς τους χώρους εργασίας με την παρουσίαση του Εντύπου Α, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη.

• για σκοπούς αδήριτης και επείγουσας ανάγκης, δηλαδή για μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και για μετάβαση για παροχή επείγουσας βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτό-προστατευθούν.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ από την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2020, στις 5 το πρωί και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα ενώ όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας: «Ουσιαστικά τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας, στα καταφύγιά μας, για να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού. Η προσπάθεια στοχεύει στον δραστικό περιορισμό των κοινωνικών και επαγγελματικών συναθροίσεων σε σπίτια και σε εργασιακούς χώρους, γιατί εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X