ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έτσι πιάνουν «κότσο» τους πολίτες οι ψευτογιατροί

Η μαρτυρία στο 24news

24news team

Έδρασαν και πάλι οι γνωστοί – άγνωστοι παριστάνοντας τους ιατρούς αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Οι ψευτογιατροί, δρουν συγκεκριμένα βάζοντας κυρίως στο μάτι ηλικιωμένα πρόσωπα ζητώντας τους χρήματα με την πρόφαση ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίστηκε και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί.

Πηγές από την Αστυνομία, ανέφεραν στο 24news, πως ο τρόπος δράσης τους είναι στοχευμένος και «χτυπούν» ηλικιωμένους με σκοπό να τους πάρουν χρηματικά ποσά.

Οι δράστες τηλεφωνούν στο θύμα τους και σε χρόνο – ρεκόρ τους πείθουν ότι κάποιος συγγενής τους, τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση. Όπως μας αναφέρθηκε, οι επιτήδειοι μιλούν ασταμάτητα και δεν αφήνουν τον «στόχο» τους να κλείσει το τηλέφωνο πλασάροντας την ψευδή ιστορία τους με αποτέλεσμα τα θύματα να πείθονται.

Μαρτυρία στο 24news – Πώς εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Σύμφωνα με μαρτυρία στο 24News οι άγνωστοι, οι οποίοι μιλούσαν στα ελληνικά, τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη αναφέροντάς της πως η κόρη της είχε ατύχημα και χρειαζόταν 40.000 ευρώ για θεραπεία. Να σημειωθεί ότι η πρώτη κλήση που δέχθηκε το θύμα ήταν στο σταθερό της οικίας της ενώ λίγα αργότερα και αφού ετοιμαζόταν να πάει στην Τράπεζα για να κάνει ανάληψη δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τους δράστες αυτή την φορά στο κινητό της.

Όπως μας αναφέρθηκε οι επιτήδειοι μιλούσαν συνεχώς στην γυναίκα καθ’ όλη τη διαδρομή. Για καλή της τύχη στην Τράπεζα δεν ήταν δυνατή η ανάληψη μεγαλύτερου χρηματικού ποσού και έφυγε από το υποκατάστημα με περίπου 9.000 ευρώ, χρήματα που ακολούθως άφησε σε κάλαθο που βρίσκεται σε εκκλησία, τότε ήταν που οι δράστες τερμάτισαν και την επικοινωνία μαζί της. Επιστρέφοντας στο σπίτι η ηλικιωμένη αντίκρισε την κόρη της και όπως ήταν λογικό σοκαρίστηκε αντιλαμβανόμενη ότι έπεσε θύμα απάτης.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (17/3), η εν λόγω 79χρονη έπεσε θύμα απάτης αφήνοντας σε κάδο σκουπιδιών 9 χιλιάδες ευρώ μετά από οδηγίες άγνωστου προσώπου που μιλούσε τηλεφωνικώς μαζί της για υποτιθέμενη εγχείρηση της κόρης της.

Εξάλλου, την Δευτέρα (20/3), άγνωστοι ξεγέλασαν 76χρονη με τον ίδιο τρόπο αποσπώντας από την ηλικιωμένη €8,500.

Συστήνει προσοχή η Αστυνομία

Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X