ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ενώπιον δικαιοσύνης οι άσεμνες πράξεις γιατρού

Έχει στις πλάτες του ήδη μια καταδίκη για παρόμοια αδικήματα

24news team

Το καλοκαίρι του 2020 ήταν που καταγγέλθηκε από 23χρονη ο γιατρός που εργάζεται σε νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία, η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας ξανά μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αφού αυτή έχει καταχωρισθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο ίδιος γιατρός, έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 19χρονης.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δεν ετέθη ενώπιον του η σχετική καταδικαστική απόφαση.

Η καταγγελία της 23χρονης

Σύμφωνα με την υπό διερεύνηση μαρτυρία της 23χρονης, επισκέφθηκε τον εν λόγω γιατρό για συγκεκριμένες εξετάσεις, για τις οποίες απαιτείτο νάρκωση.

Αφότου έγιναν οι εξετάσεις και αυτή επανήλθε από το αναισθητικό που της είχε χορηγηθεί, ο γιατρός φέρεται να τράβηξε τις κουρτίνες και απομόνωσε τον χώρο και στη συνέχεια την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Μάλιστα η 23χρονη ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός την παρενόχλησε τέσσερις φορές σε διάστημα λίγων λεπτών.

Να αναφερθεί ότι η μητέρα της 23χρονης ήταν στον χώρο αναμονής του νοσηλευτηρίου και ο γιατρός μετά την φερόμενη διάπραξη των αδικημάτων, πήγε να την ενημερώσει για την υγεία της κόρης της λέγοντας της μεταξύ άλλων πως είναι αγχωμένη και φοβισμένη. 

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ, η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στον Αύγουστο του 2020, σημειώνοντας ότι η καταγγελία διερευνήθηκε από την αστυνομία και καταχωρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση.

Ωστόσο, εξήγησε πως όταν καταχωρείται στο δικαστήριο μια υπόθεση τις κλήσεις προς τους κατηγορούμενους τις επιδίδει ιδιωτική εταιρεία.

Φαίνεται, είπε, «ότι δεν εντοπίστηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία και όταν δεν εντοπίζεται ένας κατηγορούμενος αναγκαστικά η υπόθεση αποσύρεται από το δικαστήριο, με τις κλήσεις να επιστρέφουν στην Αστυνομία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «μόλις οι κλήσεις επέστρεψαν κοντά τους έκαναν τις ενέργειες τους και εντόπισαν τον κατηγορούμενο».

«Εντοπίστηκε και η υπόθεση επανακαταχωρίστηκε στο δικαστήριο, με τη διαδικασία να ξεκινά αρχές του Μάρτη», είπε.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες (21/2/2021) στην εφημερίδα "Πολίτης" σε σχέση με καταγγελία εναντίον ιατρού, αλλά και προηγούμενη καταδίκη του ιδίου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ο ΠΙΣ σημειώνει ότι δεν ετέθη ενώπιον του η καταδικαστική απόφαση.

«Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση εναντίον του γιατρού δεν ετέθη εις γνώση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ)», αναφέρει συγκεκριμένα και σημειώνει ότι το θέμα θα απασχολήσει άμεσα τα θεσμικά όργανα του ΠΙΣ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές πρόνοιες του νόμου.

Σε ό,τι αφορά τη νεότερη καταγγελία εις βάρος του ιδίου γιατρού, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «παρακολουθώντας με προσοχή, θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες».

Άγνοια από ΠΙΣ

Ο ΠΙΣ αναφέρει συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα όσα δημοσιεύονται σήμερα (21/2/2021) στην εφημερίδα "Πολίτης" σε σχέση με καταγγελία εναντίον ιατρού, αλλά και προηγούμενη καταδίκη του ιδίου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) ότι δεν ετέθη ενώπιον του η καταδικαστική απόφαση.

«Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση εναντίον του γιατρού δεν ετέθη εις γνώση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ)», αναφέρει συγκεκριμένα και σημειώνει ότι το θέμα θα απασχολήσει άμεσα τα θεσμικά όργανα του ΠΙΣ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές πρόνοιες του νόμου.

Σε ό,τι αφορά τη νεότερη καταγγελία εις βάρος του ιδίου γιατρού, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας (ημερομηνίας 21/02/2021), ο ΠΙΣ «παρακολουθώντας με προσοχή, θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες».

Τέλος, αναφέρει ότι αποτελεί θέση αρχής η μηδενική ανοχή σε οποιεσδήποτε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας και την αξιοπρέπεια του ιατρικού επαγγέλματος. «Η οποιαδήποτε υπόθεση θα πρέπει να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έχοντας υπόψη και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου», καταλήγει ο ΠΙΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X