ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Φόνοι: Καταγγέλλονται και για παραβίαση διατάγματος;

Περίεργο ερώτημα, αλλά προκύπτει από τα υπάρχοντα δεδομένα

Δύο εγκληματικές ενέργειες (σ.σ. φόνος και απόπειρα φόνου) διαπράχθηκαν στο μέχρι στιγμής διάστημα, στο οποίο ολόκληρη η Κύπρος βρίσκεται υπό καραντίνα, με περιοριστικά μέτρα βάσει Διαταγμάτων, λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για την απόπειρα φόνου εναντίον 48χρονου Ελληνοκύπριου που διαπράχθηκε την 31η Μαρτίου στην επαρχία Λευκωσίας και τον φόνο 20χρονου Σύρου, στην Πάφο, στις 10 Απριλίου.

Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα της απόπειρας, είχε επισκεφθεί τον θύτη στο σπίτι του, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια διαπράχθηκε σε ανοικτό χώρο, στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας - Κάτω Πάφου.

Στην απόπειρα φόνου, ο θύτης έχει ήδη συλληφθεί ενώ για τον φόνο του 20χρονο την Δευτέρα (13/4) έγιναν οκτώ συλλήψεις και καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.


«Ξανακτυπά» η 19χρονη Βρετανή - Ντοκιμαντέρ με όσα έγιναν στη Κύπρο


Προφανώς, προτεραιότητα της Αστυνομίας, είναι να ασχοληθεί με το κυρίως θέμα των υποθέσεων, δηλαδή τις εγκληματικές ενέργειες στο σύνολό τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, εναντίον των προσώπων που εμπλέκονται στις υποθέσεις (σ.σ. εννοείται εκτός από του 20χρονου που βρέθηκε νεκρός), και βρίσκονταν κατά τον ουσιώδη χρόνο στον τόπο του εγκλήματος, θα διερευνηθεί και το κατά πόσο παραβίασαν τα διατάγματα Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και αν προκύπτει αδίκημα, θα καταγγελθούν και γι’ αυτό.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία, διενεργεί καθημερινά ελέγχους τόσο σε πεζούς - οδηγούς, όσο και σε υποστατικά και προβαίνει σε καταγγελίες όταν εντοπίζονται παραβάτες των Διαταγμάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X