ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αυτοί δικαιούνται έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Μάριου Χριστοφή

Έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία προκάλεσε η απόφαση για αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, θέμα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).

Την Τετάρτη η Υπουργός Ενέργειας και ο Υπουργός Οικονομικών θα έχουν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης για εξεύρεση τρόπων ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των καταναλωτών.

Πέραν τούτου υπάρχουν 13-15 χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται 20% έκπτωση στον ηλεκτρισμό ωστόσο δεν υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο κ. Δρουσιώτης είπε πως ο Σύνδεσμος δημιούργησε γραφείο εξυπηρέτησης για αυτό το θέμα αλλά και για οτιδήποτε άλλο θα καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια. Ο αριθμός τηλεφώνου είναι 22-516112.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι κάθε μία από τις πιο κάτω κατηγορίες πελατών νοουμένου ότι είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες άλλου Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Κράτους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή όσοι έχουν ίδια δικαιώματα με τους πιο πάνω, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία:

1. Πολύτεκνη ή πενταμελής οικογένεια που παίρνει Επίδομα Τέκνου από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τρία εξαρτώμενα παιδιά και πάνω και με ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι €51.258. Το εισοδηματικό κριτήριο των €51.258 για το ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα αυξάνεται κλιμακωτά κατά €5.126 για κάθε πρόσθετο παιδί πέραν των τεσσάρων.

2. Λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

3. Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που παρέχεται από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

4. Λήπτες επιδόματος Βαριάς Κινητικής Αναπηρίας από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

5. Λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Τετραπληγικά Άτομα από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

6. Λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Παραπληγικά Άτομα από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

7. Αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς οι οποίοι λαμβάνουν Επίδομα Διακίνησης από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

8. Άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση (κατά πλάκα σκλήρυνση) που είναι εγγεγραμμένα μέλη στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Το έντυπο για έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση