ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
33° Λευκωσία,
30 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Κύπρος: Αστυνομικός έπινε μπύρες σε ταβέρνα εν ώρα καθήκοντος

Πειθαρχική δίωξη αστυνομικών για διάφορα παραπτώματα

24news team

Για δύο αποφάσεις της επιτροπής που εξετάζει πειθαρχικά παραπτώματα από μέλη της Αστυνομίας, φαίνεται να προκλήθηκαν αντιδράσεις αφού τις συνέδεσαν με τα πρόστιμα που αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στο 24News, εξήγησε τα γεγονότα.

Η μια εκ των δύο αποφάσεων της επιτροπής, αφορά αστυφύλακα που εν ώρα καθήκοντος, βρέθηκε σε ταβέρνα στην οποία μάλιστα μετέβη με το περίπολο και κατανάλωσε ποσότητα μπύρας. Η παρουσία του εκεί δεν ήταν για την εκτέλεση κάποιου καθήκοντος. Η πειθαρχική επιτροπή του επέβαλε πρόστιμο ύψους 120 ευρώ. Το παράπτωμα έγινε στις 19/7/2018.

Στην άλλη περίπτωση, ειδικός αστυφύλακας διαπιστώθηκε ότι συμφώνησε με πολίτη να παρουσιαστεί στη θέση του, στις εξετάσεις για επιλογή μελών στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο ειδικός αστυφύλακας επρόκειτο να λάβει μέρος στην άσκηση δρόμου αντοχής στη θέση του πολίτη, με σκοπό να περάσει τις εξετάσεις. Το παράπτωμα έγινε στις 24/5/2019 και η Πειθαρχική Επιτροπή τον καταδίκασε σε 300 ευρώ πρόστιμο, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή διακοπής ετήσιας προσαύξησης για ένα χρόνο. 

Σχολιάζοντας τις πιο πάνω υποθέσεις ο κ. Ανδρέου στο 24News ανέφερε σε έντονο ύφος: «Αδόκιμη και λανθασμένη η σύνδεση των υποθέσεων με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Τι σχέση έχει η εν λόγω νομοθεσία με την πειθαρχική έρευνα που γίνεται σε έναν οργανισμό;»

Επίσης σημείωσε ότι οι ποινές επιβάλλονται για παραδειγματισμό των υπολοίπων μελών της Αστυνομίας και για αποτροπή τους να συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο.

Εξήγησε επίσης ότι για τη ποινή διακοπής ετήσιας προσαύξησης, το ποσό που αναλογεί ξεπερνά τα 700 ευρώ.

Σχετικά με αναφορά σε δημοσίευμα για εξαναγκασμό μέλους της Δύναμης να παραιτηθεί, ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι το εν λόγω πρόσωπο απολύθηκε και αυτό γιατί σε βάρος του εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση για διάπραξη σεξουαλικής φύσεως αδικημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση