ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Άρχισαν οι ακυρώσεις για ταξίδια στην Ελλάδα

Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι επιβάτες μετά την υποβάθμιση της χώρας στην κατηγορία Β

Λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους συνέπεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες άρχισαν να δέχονται τηλεφωνήματα από επιβάτες οι οποίοι είτε ακυρώνουν τις κρατήσεις τους για τους ελληνικούς προορισμούς, είτε ζητούν διευκρινήσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν τελικά το ταξίδι.

Μεγάλη μερίδα επιβατών πάντως φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις. Η ροή επιβατών από την Κύπρο προς την Ελλάδα άρχισε να αυξάνεται από τον Ιούνιο, με την πλειοψηφία των κρατήσεων να αφορούν ελληνικούς προορισμούς.

Ωστόσο όπως εξηγεί ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, από τις αρχές Ιουλίου, η εικόνα άρχισε να διαφοροποιείται. Αιτία, εξηγεί, ήταν το γεγονός ότι μέλη της επιδημιολογικής ομάδας άρχισαν να κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.
Από τότε ξεκίνησαν οι ακυρώσεις πακέτων λόγω φόβων ενώ σταμάτησαν να γίνονται νέες κρατήσεις.

Μειώθηκε και ο εσωτερικός τουρισμός

Το κλίμα ανασφάλειας επικρατεί και στις τάξεις του εγχώριου τουρισμού. Με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για την Λεμεσό, άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων και για τα ξενοδοχεία. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν μόνο τα ξενοδοχεία στη Λεμεσό αλλά και άλλων περιοχών.

Ο κόσμος που είχε προγραμματίσει ταξίδια εντός Αυγούστου για την Ελλάδα είναι ανάστατος. Καθοριστικό το επόμενο 24ωρο για να δούμε το σύνολο των ακυρώσεων αναφέρει σχετικά ο κ. Κελλεπέσιης.

Διευκρίζεται ότι σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού, τα έξοδα της κράτησης επωμίζεται ο καταναλωτής.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Της Μαρίας Ηρακλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X