ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Απάτη και απειλές με φόντο εικονικό γάμο

Τις απέσπασε χιλιάδες ευρώ

Στη σύλληψη 23χρονου, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας υποβοήθησης της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 33χρονη, αναγνωρισμένο θύμα εμπορίας προσώπων, σύμφωνα με την οποία ο 23χρονος φέρεται να της ζήτησε χρηματικό ποσό €6,000, με σκοπό να της διευθετήσουν γάμο με ευρωπαίο πολίτη και κατ’ επέκταση να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Κύπρο. Η παραπονούμενη ανέφερε ότι για το σκοπό αυτό, έδωσε στον 23χρονο, χρηματικό ποσό €4,500 και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα πάντα με την 33χρονη, ο 23χρονος την ενημέρωσε ότι δεν θα πραγματοποιείτο ο γάμος, ωστόσο αρνήθηκε να της επιστρέψει τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Επιπρόσθετα, με διάφορες απειλές, ο 23χρονος φέρεται να της απέσπασε ακόμα €5,000 και τότε να της επέστρεψε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Εναντίον του 23χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X