ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πέντε θύματα μαφιόζικων εκτελέσεων (pics)

Εκτελέστηκαν εναντίον τους «συμβόλαια θανάτου»

Οι μαφιόζικες εκτελέσεις στο νησί μας, τείνουν να γίνουν… συχνό φαινόμενο, ωστόσο όπως είναι αναμενόμενο, δεν παύουν ποτέ να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Σχεδόν πάντα, οι συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες, έχουν ως στόχο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας. Εναντίον τους, φαίνεται πως κλείνονται συμβόλαια θανάτου, με ηθικούς αυτουργούς πρόσωπα που είτε προέκυψαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους, είτε βρίσκονται στο αντίπαλο «στρατόπεδο».

Πολλές είναι μάλιστα οι φορές, που για να γίνει «σωστά η δουλειά», οι ηθικοί αυτουργοί πλήρωσαν και έφεραν στην Κύπρο επαγγελματίες εκτελεστές.

20 Ιουνίου 2014:

Στις 20 Ιουνίου 2014, ο επιχειρηματίας Γιάννος Καλοψιδιώτης, πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων στο ράντζο που διατηρούσε στον δρόμο Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου.

Η εκτέλεση σημειώνεται λίγο πριν τις 22:00, ενώ ο αδίστακτος δράστης φαίνεται να έστησε καρτέρι θανάτου στον 76χρονο.

Το θύμα δέχθηκε θανατηφόρους πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα, ενώ βρισκόταν στην αυλή της οικίας του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο επιχειρηματίας άκουσε τα σκυλιά του να γαβγίζουν και βγήκε έξω να δει τι συνέβαινε, φορώντας μόνο το μαγιό του, δίνοντας την ευκαιρία στον δράστη να τον πυροβολήσει με στρατιωτικού τύπου τυφέκιο.

Τον 76χρονο επιχειρηματία εντόπισε σε λίμνη αίματος, η σύζυγός του. 

Οι εκτιμήσεις της Aστυνομίας έκαναν λόγο για επαγγελματική εκτέλεση, με το δράστη να είναι πολύ καλός χειριστής όπλων.

Η εκτέλεση του Γιάννου Καλοψιδιώτη, αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. 

16 Μαΐου 2015: 

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται και η δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Αναστασίου  άλλως «Σιάλος, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στη περιοχή Ξυλοφάγου.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, οι οποίες συνεργάστηκαν με τις Κυπριακές Αρχές διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν «ραντεβού θανάτου» στον 39χρονο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις.

Ήταν γύρω στις 21:30 το βράδυ της 15ης Μαΐου, όταν στην Αστυνομία έφτασε η πληροφορία ότι σε ανοικτό χώρο στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου, φλεγόταν όχημα.

Κατά τη διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς, διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου υπήρχε απανθρακωμένο πτώμα, ενώ από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκε στην 70χρονη μητέρα του θύματος ενώ η πόρτα του συνοδηγού βρέθηκε ανοικτή.

Όλα τα πιο πάνω, έθεσαν σε συναγερμό τις Αρχές, ενώ και από την νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από πολύ κοντινή απόσταση από την πλευρά του συνοδηγού, πιθανώς από άτομο που είτε καθόταν στο αυτοκίνητο είτε άνοιξε την πόρτα και τον πυροβόλησε.

Επίσης, η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε, ότι το η δολοφονία διαπράχθηκε στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο.

Οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού θανάτου με το θύμα, όπου αφού τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ ακολούθως πυρπόλησαν το όχημα του, για να σβήσουν κάθε ίχνος και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι Αρχές θεώρησαν ότι τα κίνητρα του εγκλήματος ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο δεν εντοπίστηκε ποτέ ο δράστης με τον φόνο να παραμένει ανεξιχνίαστος.

23 Ιουνίου 2016:

Στόχος αυτή τη φορά ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος ήταν και στο παρελθόν στόχος εγκληματικής ενέργειας, ακριβώς τέσσερα χρόνια προηγουμένως. Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουνίου 2012, διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, όταν εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι στο όχημα του επιχειρηματία και γάζωσαν τους πέντε φρουρούς του που επέβαιναν σε αυτό, ωστόσο ο ίδιος για καλή του τύχη τότε, δεν βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου. 

Ο επιχειρηματίας, όταν δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά, συνέτρωγε σε ταβέρνα μαζί με το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους.

Οι δύο εκτελεστές πυροβολούν από κοντινή απόσταση και καταφέρνουν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία, τον αστυνομικό Ηλία και τη σύζυγό του Σκεύη Χατζηευθυμίου.

Επίσης, κατά την ρίψη των πυροβολισμών, νεκρός πέφτει και ο ένας από τους δύο εκτελεστές, ο Yani Vogli. Ο δεύτερος, ο Alex Burrelli, παραμένει μέχρι σήμερα στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων από την κυπριακή Αστυνομία και την Interpol.

Για την υπόθεση του τετραπλού φονικού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι πρόσωπα: Ο ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, Παναγιώτης Πεντάφκας, ο φρουρός ασφαλείας του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη  Loy Dejan, ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης και η φίλη του Σοφία Γρηγορίου. Επίσης, ο Χαράλαμπος Ανδρέου, 32 χρόνων και η Σωτήρα Νεοφύτου, 30 χρόνων.

Οι τρεις πρώτοι, καταδικάστηκαν σε ποινή τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η Σοφία Γρηγορίου σε 12 μήνες φυλάκιση.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε ποινή δια βίου φυλάκισης στον Χαράλαμπο Ανδρέου, 32 χρόνων, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων το φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Αλβανού εκτελεστή Yani Vogli.

Στη Σωτήρα Νεοφύτου, σύντροφο του Ανδρέου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αφού κρίθηκε ένοχη, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

12 Απριλίου 2017:

Ο επιχειρηματίας Άντρος Ροδοθέου πέφτει νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών του, ενώ βρισκόταν στην ερημική εξοχική κατοικία του κουμπάρου και στενού του φίλου στην Γεράσα, Λεμεσού.

Το θύμα βρισκόταν στο εξοχικό από τις 18:00 το απόγευμα, αφού μετέβη για φαγητό στον κουμπάρο του ενώ παρόντες ήταν και δυο άλλοι φίλοι τους.

Ο 61χρονος επιχειρηματίας, γύρω στις 21:00, είχε σηκωθεί από το τραπέζι για να μεταφέρει το πιάτο του στο νεροχύτη.

Ο δράστης ή οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την στιγμή που ο στόχος του περνούσε από γυάλινη τζαμαρία και άνοιξε πυρ εναντίον του με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός, μπροστά στα μάτια των άλλων παρευρισκόμενων, οι οποίοι καλύφθηκαν για να μην τους πετύχουν οι σφαίρες.

Ο/οι εκτελεστές δεν είχαν αφήσει πίσω τους ούτε ένα ίχνος, ενώ στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν ούτε οι κάλυκες από το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησαν.

Η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες.

22 Οκτωβρίου 2017:

Ενέδρα θανάτου στήνεται για τον Κυριάκο Χατζησάββα, γνωστός ως Κούλλης, σε ισόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Γύρω στις πέντε το πρωί της Κυριακής, 22 Οκτωβρίου 2017, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας για ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου στον ισόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων που βρίσκονται στην οδό Τεύκρου Ανθία στην Αγία Νάπα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας όπου και εντόπισαν σε λίμνη αίματος στο έδαφος ένα άτομο που έφερε τραύμα από πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο τραυματίας είναι ο Κυριάκος Χατζησάββας, 47 χρόνων από την Αγία Νάπα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα από το αυτοκίνητο του, στο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος διαμερισμάτων όπου διέμενε.



Ο Χατζησάββας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ωστόσο επειδή η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στις 25 Οκτωβρίου, ο Χατζησάββα κρίνεται ως εγκεφαλικά νεκρός και η οικογένειά του έδωσε τη συγκατάθεσή της για δωρεά των οργάνων του.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος, δήλωνε άνεργος, ενώ ήταν πρώην ιδιοκτήτης καμπαρέ στην Αγία Νάπα.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή του Χατζησάββα ομοίαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτού που σκότωσε τον Ροδοθέου τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, τα δολοφονικά χτυπήματα κατά Χατζησάββα και Ροδοθέου έγιναν από μακρινή απόσταση, ενώ και οι δύο χτυπήθηκαν με σφαίρα, ίδιου τύπου και διαμετρήμματος. Επίσης, οι δράστες, δεν άφησαν ίχνη πίσω τους. 

Ενδεχόμενο που διερεύνησαν οι ανακριτές ήταν κατά πόσον έφθασαν στην Κύπρο πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό με στόχο να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης πάντως, εκτίμησαν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ προσώπων της νύχτας

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X