ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακό! Καταδικάστηκε για βόμβα - Πέρασε αστυνομικός

Έξι χρόνια μετά την καταδίκη του πέρασε τις εξετάσεις, αλλά κόπηκε για το παρελθόν του

24news team

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο φαντασίας, αλλά όχι, δεν είναι. Πρόκειται για την κυπριακή πραγματικότητα. Άτομο το οποίο καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για βόμβα, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για πρόσληψη στα σώματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και όταν το Συμβούλιο Προσλήψεων ενημερώθηκε για το ποινικό του μητρώο, κόπηκε από τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν περίπου 11 χρόνια πριν, όταν ο αιτητής για είσοδο στις παραπάνω δυνάμεις, καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή τον Δεκέμβριο του 2013 για αδικήματα που αφορούσαν απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κακόβουλη ζημιά και μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια. Έξι χρόνια μετά, το 2019, το συγκεκριμένο πρόσωπο υπέβαλε την αίτηση και πέρασε επιτυχώς από όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται για πρόσληψη στην Αστυνομία.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις εξετάσεις, το Συμβούλιο Προσλήψεων προέβη τον Μάρτιο του 2021 στον έλεγχο των επιτυχόντων αιτήσεων και τότε ανακάλυψε το παρελθόν του εν λόγω αιτητή. Αποτέλεσμα ήταν ο αιτητής να κοπεί από τη διαδικασία, καθώς το παρελθόν του δεν του επέτρεπε να κατέχει πυροβόλο όπλο.

Το άτομο προχώρησε σε προσφυγή το Διοικητικό Δικαστήριο με τον ισχυρισμό περί έλλειψης επαρκούς αιτιολογίας της απόρριψης τους, με τελικό αποτέλεσμα το δικαστήριο να σηκώνει το γάντι στο Συμβούλιο Προσλήψεων της Αστυνομίας για τις διαδικασίες που τηρήθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X