ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κτύπησε» η κακοκαιρία – Αναμένονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Προκλήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκαλούν οι βροχοπτώσεις, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία με ανακοίνωσή της καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου συνεπεία των βροχών.


Χαλασμός Κυρίου στην Λεμεσό από την κακοκαιρία


Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές, το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφέρει, προτρέποντας όσους θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.
 
Μέχρι στιγμής, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρατηρείται  κατολίσθηση βράχων και όγκων χώματος στους δρόμους Κάμπου – Κύκκου, Αγίας Φύλας – Καλού Χωριού, Καλού Χωριού – Αγρού, Δυμών  – Ποταμίτισσας.

Επίσης, στο δρόμο Πλατρών – Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Πρόγνωση του καιρού:
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο στην Αλβανία, κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την Κύπρο, µέχρι και την Κυριακή (15/12).

Το Σάββατο (14/12) ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


Πώς θα χτυπήσει την Κύπρο ο «Ετεοκλής»


To βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και ενδεχόµενο µεµονωµένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας θυμίζουμε είχε εκδώσει την Παρασκευή (13/12) κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες, με ισχύ από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (14/12).

Την Κυριακή (15/12) ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται, τοπικά, βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη ∆ευτέρα (16/12) και την Τρίτη (17/12) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
 
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή, ενώ µέχρι την Τρίτη θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X