ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κρίσιμη η κατάσταση με κορωνοϊό στην Κύπρο παρά τη βελτίωση

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Τσιούτης είπε πως αν και βλέπουμε βελτίωση αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα

Η κατάσταση με την εξάπλωση του ιού COVID-19 στην Κύπρο παραμένει κρίσιμη αν και έχει παρατηρηθεί κάποια βελτίωση τις τελευταίες ημέρες που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Τσιούτης είπε πως αν και βλέπουμε βελτίωση αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού αναμένουμε ακόμα αυξημένες νοσηλείες μέσα στις επόμενες μέρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες. Είπε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μηδενικά κρούσματα, ενώ στόχος είναι τον Φεβρουάριο η κατάσταση να επιτρέψει την πολύ αργή και σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Κρίστης Λοϊζίδης τόνισε πως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η θέση πως τα νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Αυτή τη στιγμή όπως είπε, στα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 200 ασθενείς με COVID-19 την ημέρα και αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, θα σταλούν ασθενείς χωρίς κορωνοϊό σε ιδιωτικές κλινικές, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε υποδομές και αναλώσιμα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μέχρι την Κυριακή, όπως λέχθηκε στη διάσκεψη, είχαν χορηγηθεί οι πρώτες δόσεις σε 6035 άτομα, ενώ σημειώθηκε ότι η Κύπρος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ήδη το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται στην 8η θέση εντός της ΕΕ, σε αναλογία πληθυσμού στη χορήγηση εμβολίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση