ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με αίμα μοτοσυκλετιστών ποτίζεται η άσφαλτος, δραματικές οι εκκλήσεις (Πίνακες)

Δέκατο θύμα ο άτυχος Σάββας Κωνσταντίνου

Μια λάθος εκτίμηση του δρόμου, ένα λάθος, μια απροσεξία, είναι αρκετά για να καταλήξει σε τραγωδία η χρήση του οδικού δικτύου. Οι μοτοσυκλετιστές είναι μία από τις ευάλωτες ομάδες στους δρόμους, αφού συχνά-πυκνά ακούμε για τροχαία ατυχήματα ή και θανατηφόρα δυστυχήματα.

Ο άτυχος Σάββας Κωνσταντίνου, οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε την ζωή του με αποτέλεσμα να είναι το 26ο θύμα της ασφάλτου για το 2019.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, μιλώντας στο 24News, κάλεσε για άλλη μια φορά, τους μοτοσυκλετιστές να οδηγούν προσεκτικά και να φέρουν πάντα το κράνος.

Από την άλλη το ΕGOPHOBIA MCC, σύλλογος μοτοσυκλετιστών, μέσω του εκπρόσωπου της, κάλεσε τους οδηγούς των αυτοκινήτων να είναι πιο ευαίσθητοι με τους μοτοσυκλετιστές.

10 νεκροί μοτοσυκλετιστές

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, από την αρχή του χρόνου, μέχρι σήμερα, έχασαν την ζωή τους συνολικά 26 άνθρωποι, ενώ 10 από αυτούς είναι μοτοσυκλετιστές.

Εξάλλου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2018 είχαμε 11 νεκρούς ενώ το 2017, 14. Μέχρι στιγμής η φετινή χρονιά κυμαίνεται στους ίδιους αριθμούς με την περσινή.

Στον δεύτερο πίνακα δημοσιεύονται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία που αφορούν στην χρήση κράνους εκ μέρους των μοτοσυκλετιστών που έχασαν την ζωή τους, από το 2014, μέχρι το 2018. Όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, οι θάνατοι αυτών που δεν φορούσαν κράνος, αυξήθηκαν το 2018, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη.

Όπως μας ανέφερε, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με οργανωμένα σύνολα μοτοσυκλετιστών, με σκοπό την σωστή ενημέρωση, για το πώς να συμπεριφέρονται στον δρόμο, τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένας μοτοσυκλετιστής και την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Ο κος Γεωργίου, μιλώντας στο 24news, είπε ότι στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και μοτοσυκλετιστές που ενεπλάκησαν σε τροχαίο το οποίο τους άφησε σοβαρό πρόβλημα υγείας, δίνοντας συμβουλές προς τους οδηγούς μοτοσυκλέτας για το τι να προσέξουν στους δρόμους.


Διαβάστε επίσης «Έστειλαν το βίντεο που το έκαναν μαζί της»


Σημείωσε επίσης ότι οι οδηγοί μοτοσυκλετιστών πρέπει να οδηγούν αμυντικά, να επιμορφώνονται συνεχώς και φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις εκστρατείες ελέγχου της Τροχαίας, όσον αφορά στις συνηθέστερες παραβάσεις εκ μέρους των μοτοσυκλετιστών, ο κύριος Γεωργίου μας απάντησε ότι τις πλείστες φορές σχετίζονται με την μη χρήση του κράνους ασφαλείας και την ταχύτητα, αλλά μας επισήμανε ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους οδηγούς μοτοσυκλέτας.

Έκκληση και στους αυτοκινητιστές

Το 24news επικοινώνησε με το EGOPHOBIA MCC, και συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο τύπου, Βαγγέλη Γρηγορίου.

Το ΕGOPHOBIA MCC είναι σύλλογος μοτοσυκλετιστών, από το 2011, αριθμεί γύρω στα 70 μέλη και είναι μέλος της ομάδας εθελοντών της Τροχαίας Λεμεσού, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, κάνουν σεμινάρια σε διάφορους χώρους, παρουσιάζοντας προγράμματα για την οδική ασφάλεια.

Το EGOPHOBIA διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κόσμου για σωστή οδήγηση στους δρόμους καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να φέρει ένας μοτοσυκλετιστής.

Ζητώντας από τον εκπρόσωπο τύπου του EGOPHOBIA να προβεί σε σχόλιο σε σχέση με τα θανατηφόρα που αφορούν μοτοσυκλετιστές, μας απάντησε χαρακτηριστικά: «Πρέπει πρώτα οι οδηγοί των αυτοκινήτων πάντα να προσέχουν του μοτοσυκλετιστές.

Τα περισσότερα θανατηφόρα γίνονται λόγω αποκοπής πορείας». Συνεχίζοντας, ο κος Γρηγορίου απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων να είναι πιο προσεκτικοί με τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι, συμπλήρωσε, οφείλουν πάντοτε να φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως μας είπε, «εγώ προσωπικά σαν μοτοσυκλετιστής, πάντα έχω στο μυαλό μου ότι κάποιος θα μου κόψει το δρόμο, κάποιος θα κάνει κάτι που δεν πρέπει και να κτυπήσω», προσθέτοντας ότι «ειδικά σε πόλη, οδηγώ πάντα αμυντικά».

Ερωτηθείς για το πώς αντιδρούν όταν ακούσουν για θανατηφόρα με μοτοσυκλετιστές, μας απάντησε ότι η πρώτη σκέψη είναι αν πρόκειται για κάποιον που γνωρίζουν.

«Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να ακούσεις, να διαβάσεις, για θανατηφόρα με μοτοσυκλέτες», προσθέτοντας ότι, «ακόμη πιο λυπηρό είναι όταν ακούσεις για νεαρά παιδιά, άνθρωποι που έχουν παιδιά, οικογένειες».

«Τα δικά μας μέλη πάντα φοράνε κράνος, δεν διανοείται κανείς να ανέβει στην μοτοσυκλέτα και να μην βάλει το κράνος του. Αυτό το πράγμα το περάσαμε στα μέλη μας συνειδητά. Δεν βάζουν το κράνος επειδή φοβούνται να μην τους γράψει η Αστυνομία, το κάνουν γιατί ξέρουν ότι το κράνος θα σώσει την ζωή σου».

Όπως μας δήλωσε ο κύριος Γρηγορίου έχουν δημιουργήσει το EGOPHOVIA JUNIOR για παιδιά 17 – 24 ετών, ανεξαρτήτως φύλου. Τα μέλη του EGOPHOVIA κάνουν παρουσιάσεις για να τους μεταφέρουν τον σωστό τρόπο οδήγησης, τον εξοπλισμό των μοτοσυκλετιστών καθώς και θέματα που αφορούν στην σωστή λειτουργία των μηχανικών μερών της μοτοσυκλέτας, για να ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν σε αυτήν.

Σημειώνεται πως το ΕGOPHOBIA MCC, εκτός από σύλλογος μοτοσυκλετιστών, ασχολείται και με διάφορες άλλες δραστηριότητες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X