ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλειστοί δρόμοι στη Λάρνακα το Σαββατοκύριακο

Λόγω εργασιών

ΚΥΠΕ

Κλειστοί θα είναι δρόμοι στη Λάρνακα, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών που γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή θα συνεχιστεί η αντικατάσταση εξοπλισμού σηματοδότησης σε λεωφόρους της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων τo Σάββατο 13 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 08:00 – 13:00, στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα, θα γίνονται εργασίες από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείσει τμήμα της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας μπροστά από το κτήριο CNP CYPRIALIFE, με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο Λάρνακας, για μήκος 50 μέτρων περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Εξάλλου την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 06:00 – 17:30, στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα, θα γίνονται εργασίες κατεδάφισης κτηρίου από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείσει η λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της Λεωφόρου με την οδό Λόρδου Βύρωνος, για μήκος 50μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων με την χρήση κατάλληλης σήμανσης.

Στην ανακοίνωση του το Τμήμα Δημοσίων Εργων υπενθυμίζει εξάλλου ότι ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς».

Από τη Δευτέρα 15 μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών που βρίσκονται στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου / Λόρδου Βύρωνος / Κίμωνος (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα), Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού / οδός Ζακύνθου (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα), Λεωφόρο Αρτέμιδος / Φανερωμένης (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα), Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου/ Λ. Πιερίδη (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα) και Λεωφόρο Λεμεσού / οδός Χρυσουπόλεως (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)

Όπως αναφέρεται, οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μίας ημέρας εκτός απροόπτου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία εκτός και αν κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθούν προσωρινά φώτα τροχαίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση