ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κλειδώνει» το κίνητρο του άγριου φονικού - Άφαντος ο 25χρονος

Ενδείξεις ότι διέφυγε στα κατεχόμενα ο φερόμενος δράστης

24news team

Σοκ προκάλεσε η άγρια δολοφονία 35χρονης Ουκρανής στην Επαρχία Λεμεσού το βράδυ του Σαββάτου (6/5), με φερόμενο δράστη τον 25χρονο Erkan Alkan, από την Τουρκία, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί. Το κίνητρο για το στυγερό έγκλημα φαίνεται να «κλειδώνει» από τους ανακριτές, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα και ο καταζητούμενος είχαν διευθετήσει ραντεβού μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής για ερωτική συνεύρεση στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου σε διαμέρισμα που ενοικίαζε το θύμα στην περιοχή Γερμασόγειας. Το ραντεβού-θανάτου κλείστηκε για τρεις ώρες και έμελλε να είναι και το τελευταίο της 35χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές φαίνεται πως κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά το κίνητρο του δράστη. Συγκεκριμένα, σε πρώτο πλάνο εξετάζουν ότι ο 25χρονος και το θύμα, είχαν έντονη διαφωνία για το χρηματικό ποσό του «ερωτικού» ραντεβού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στο διαμέρισμα από τις Αρχές, δεν εντοπίστηκαν χρήματα, πράγμα που ενισχύει ότι υπήρξε οικονομική διαφορά.

*Φωτογραφία από την πολυκατοικία που εντοπίστηκε νεκρή η 35χρονη

Σημειώνεται πως το ραντεβού έκλεισε η φίλη της 35χρονης, ηλικίας 30 ετών, η οποία συνελήφθη για το αδίκημα αποζείν από κέρδη πορνείας.

Στα κατεχόμενα εικάζεται πως διέφυγε ο καταζητούμενος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία, κατέχει σοβαρές ενδείξεις ότι ο 25χρονος καταζητούμενος διέφυγε στα κατεχόμενα. Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, για τον 25χρονο: «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι διέφυγε σε περιοχές που δεν ελέγχονται από τη Δημοκρατία».

«Φυσικά εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες και έχουμε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία του, ώστε αν γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτι, να ενημερώσει την Αστυνομία, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα», είχε σημειώσει κος. Ανδρέου.

Πώς ανακάλυψαν το φρικτό έγκλημα

Η φίλη της 35χρονης, όσο περνούσαν οι ώρες ανησυχούσε αφού το θύμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, τότε λίγο πριν τις 01:00, μαζί με τον διαχειριστή διαμερισμάτων μετέβησαν στο υποστατικό όπου εντόπισαν την 35χρονη νεκρή, δεμένη και φιμωμένη.

Αφού αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα, ειδοποίησαν τις Αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Από τις επιτόπιες εξετάσεις διαφάνηκε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αφού το θύμα βρέθηκε δεμένο με πλαστικά κορδόνια καλωδίων, όπως και άλλα τεκμήρια, που εντοπίστηκαν στη σκηνή, αμέσως κατέδειξαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Σύμφωνα με τον κο. Κυριάκου, ο δράστης φαινόταν προετοιμασμένος για το έγκλημα.

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 35χρονης

Σε στραγγαλισμό αποδίδεται ο θάνατος της 35χρονης Ουκρανής, σύμφωνα με την νενομισμένη νεκροτομή.

Το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της 35χρονης ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/5), μετά από πολύωρη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ από την σορό παραλήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον καταζητούμενο

Η Αστυνομία καταζητεί τον ERKAN ALKAN, 25 ετών από την Τουρκία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 6-7/5/2023 στην επαρχία Λεμεσού, με θύμα 35χρονη γυναίκα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στον αριθμό τηλεφώνου 25805057 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση