ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατήγγειλε παραβίαση της νεκρής ζώνης η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ενισχύθηκαν οι περιπολίες στην περιοχή της Πύλας

Τις περιπολίες της στην Πύλα ενισχύει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), διατηρώντας ορατή την παρουσία στην περιοχή. Αυτό τονίζει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», μετά την παρατήρηση μη εξουσιοδοτημένης εισόδου «προσωπικού ασφαλείας Τουρκοκυπρίων στη νεκρή ζώνη».

Όπως σημειώνει η UNFICYP παρακολουθεί την κατάσταση στο οροπέδιο της Πύλας και επαναλαμβάνει ότι «κάθε μη εξουσιοδοτημένη είσοδος, παρουσία ή δραστηριότητα εντός της νεκρής ζώνης συνιστά παραβίαση της εντολής της Αποστολής».

«Ο σεβασμός της εντολής της αποστολής είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της σταθερότητας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή», υπογραμμίζει. Αναφέρει, ακόμα, ότι «βρίσκεται σε ενεργή επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την αποκατάσταση του πρότερου καθεστώτος και την αποτροπή ενεργειών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ηρεμία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας σε ολόκληρη τη νεκρή ζώνη παραμένει ύψιστη προτεραιότητα», καταλήγει.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση