ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καθηγήτρια έκοψε τα μαλλιά μαθητή

Πώς απαντά το Υπουργείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Κυριάκου

Μια νέα καταγγελία για περιστατικό που έλαβε χώρα σε σχολείο της Κύπρου βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου, μητέρα κατήγγειλε ότι καθηγήτρια έκοψε τα μαλλιά του γιου της ο οποίος φοιτά σε Γυμνάσιο της Λεμεσού. Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία γνωστοποίησε πρώτο το κρατικό κανάλι, ο μαθητής μετέβη στο γραφείο της βοηθού διευθύντριας προκειμένου να ζητήσει άδεια εισόδου στο μάθημα των Αγγλικών. Η βοηθός διευθύντρια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, του ζήτησε να καθίσει στην καρέκλα του γραφείου και, χωρίς καμία προειδοποίηση, πήρε το ψαλίδι και άρχισε να κουρεύει το παιδί.

Με βάση την καταγγελία, «χωρίς καμία ενημέρωση και προειδοποίηση η υποδιευθύντρια πήρε στα χέρια της ένα ψαλίδι και άρχισε να κόβει τα μαλλιά του γιού μου. Το παιδί τρομοκρατήθηκε από την αδικαιολόγητη και απρόσμενη ενέργειά της. Έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι και στο πρόσωπο για να προστατευτεί, ζητώντας της επανειλημμένα να σταματήσει. Η καθηγήτρια όμως συνέχισε το έργο της, έκοψε τα μαλλιά του παιδιού, τα πετούσε στο καλάθι του γραφείου αγνοώντας τις εκκλήσεις και τα παρακάλια του». Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται, η καθηγήτρια «πήρε το παιδί από το χέρι και τον πήγε στην διευθύντρια με σκοπό να δείξει το έργο και το κατόρθωμά της».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κρατικό κανάλι, οι επιστολές που έστειλε η μητέρα τόσο στο επαρχιακό γραφείο Λεμεσού, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας και την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, δεν έτυχαν ανταπόκρισης. Ωστόσο, η «Καθημερινή» επικοινώνησε με το Υπουργείο το οποίο ξεκαθάρισε ότι το θέμα χειρίστηκε η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν. Σημειώνεται ότι η καταγγελία της μητέρας βρίσκεται και στα χέρια της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού η οποία θα επιληφθεί του θέματος. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην «Καθημερινή» η κα Δέσπω Μιχαηλίδου, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τα σχολεία στην Κύπρο ασχολούνται ακόμα με τα μαλλιά των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοίζος Κωνσταντίνου, επιβεβαίωσε το περιστατικό στην «Καθημερινή», διευκρινίζοντας ότι υπάρχει κανονισμός στο σχολείο για τα μαλλιά των μαθητών. Εξέφρασε τη θέση ότι το περιστατικό έτυχε λανθασμένου χειρισμού από το σχολείο, καθώς δεν δόθηκε καμία προηγουμένως προειδοποίηση στον μαθητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση