ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά στα κατεχόμενα: Εκκενώθηκαν σπίτια κοντά στον Κορμακίτη

Ελικόπτερο και από τις Βρετανικές Βάσεις συνδράμει στην κατάσβεση

ΚΥΠΕ

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στα Πάναγρα η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ δήλωσε σε τ/κ ιστοσελίδα ότι η φωτιά στα Πάναγρα ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία και μεγάλωσε πολύ γρήγορα.

Ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ ανακοίνωσε ότι δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης αναμένονται από την Τουρκία την επόμενη ώρα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Η Χαμπέρ Κίπρις αναφέρει ότι ένα ακόμη ελικόπτερο των ΗΕ θα βοηθήσει στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ο κ. Ογούζ ανάφερε ότι λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και κινδυνεύει και μια στρατιωτική μονάδα κοντά στην περιοχή.

Λόγω του καπνού αλλά και για να μπορούν να έχουν πρόσβαση προς την πυρκαγιά για την κατάσβεσή της, έχει κλείσει – ανέφερε – τμήμα του κύριου δρόμου Κερύνειας – Μόρφου και από τα Πάναγρα προς την Βασίλεια.

Εκκενώθηκαν 20-25 σπίτια κοντά στον Κορμακίτη

Ο «αρχηγός» της «πολιτικής άμυνας», Ατίλλα Καρατζιά ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τα ανατολικά, έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη περιοχή όπως διαπίστωσαν σε αναγνωριστική πτήση που έκαναν με ελικόπτερο παρουσία και του Τ/κ ηγέτη. Κάποια σπίτια, είπε, έχουν εκκενωθεί.

Ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ ανέφερε ότι εκκενώθηκαν 20 – 25 σπίτια κοντά στον Κορμακίτη και πρόσθεσε ότι κάποια σπίτια υπέστησαν ζημιές λόγω της πυρκαγιάς.

Την περιοχή επίβλεψε από αέρος ο κ. Τατάρ με τον «αρχηγό» της «πολιτικής άμυνας», τον «αρχηγό» των «ειρηνευτικών δυνάμεων» και τον «αρχηγό» των «δυνάμεων ασφαλείας», όπως διαχωρίζεται ο κατοχικός στρατός στα κατεχόμενα.

Επιτόπου εκτός από τον Ερσίν Τατάρ βρίσκονται ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ και ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ.

Έτοιμη η Κυπριακή Δημοκρατία να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερωθεί από τα ΗΕ ότι η τ/κ πλευρά ενδεχομένως να χρειαστεί βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στα κατεχόμενα κοντά στα Πάναγρα και τον Κορμακίτη και έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να το πράξει.

Όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ από έγκυρη πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας είναι έτοιμες, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πτητικά μέσα.

Μέχρι στιγμής τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί.

Ελικόπτερρο και από τις Βάσεις

Ελικόπτερο και από τις Βρετανικές Βάσεις συνδράμει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Πανάγρων – Κορμακίτη που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ αρκετά σπίτια έχουν εκκενωθεί είτε γιατί υπέστησαν ζημιές από την φωτιά, είτε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο Ερσίν Τατάρ προέβη σε ενέργειες για την συνδρομή του ελικοπτέρου των Βάσεων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση