ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταζητείτο για 132 κιλά κάνναβης – Τον τσάκωσαν στην Ισπανία

Χειροπέδες σε 46χρονο

Ανακοινώσεις

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Ισπανίας, προχώρησε χθες, στη σύλληψη 46χρονου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και συγκεκριμένα ποσότητας 132 κιλών κάνναβης, που εισήχθη στην Κύπρο και εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, τον περασμένο Μάρτιο, στη Λεμεσό.

Ο 46χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτός εντοπίστηκε πρόσφατα στην Ισπανία και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία, οι Ισπανικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην Ισπανία και χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την άφιξη τους προχώρησαν στη σύλληψη του με Δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί σήμερα ο 46χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Ισπανίας, διεξήγαγε το Γραφείο Interpol Λευκωσίας, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – ΔΕΕ-ΔΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, μετά από διερεύνηση πληροφορίας και στη βάσει αξιολόγησης στοιχείων και μαρτυριών. Το εμπορευματοκιβώτιο φέρεται να ξεφορτώθηκε από πλοίο που αφίχθηκε στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού στις 03 Μαρτίου, 2022. Σύμφωνα με την περιγραφή του εμπορευματοκιβώτιου, αυτό περιείχε 915 σακούλια ζωοτροφών.

Στις 8 Μαρτίου, 2022 το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο χώρο του Λιμανιού όπου μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος και με τη συνεργασία του Τμήματος Τελωνείων, αυτό ανοίχθηκε και ερευνήθηκε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 24 παλέτα με αριθμό σακουλιών ζωοτροφών ενώ σε δύο παλέτα εντοπίστηκαν κρυμμένα σε σακούλια ζωοτροφών, 132 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 132 κιλών περίπου.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X