ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι ουρανοί - Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οχημάτων (Φωτογραφίες, Χάρτης)

Επιδιορθώθηκε πλήρως η βλάβη που υπέστη λόγω κακοκαιρίας υπόγειο καλώδιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ουρανοί άνοιξαν κατά τις μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές, κυρίως της ορεινής Λεμεσού, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ανακούφισης στους πολίτες, μετά από ένα μεγάλο διάστημα με ψηλές θερμοκρασίες.

Οι ευεργετικές βροχές μας κάνουν να νοσταλγούμε τον πολύομβρο χειμώνα που προηγήθηκε και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για τα επερχόμενα Φθινόπωρο και Χειμώνα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» και δείχνει το σκηνικό στο χωριό Πραστειό Κελλακίου της επαρχίας Λεμεσού, ενώ οι δύο επόμενες (από την ίδια σελίδα) απεικονίζουν την κατάσταση στο χωριό Καντού.

Εξάλλου, με την βοήθεια του ερασιτέχνη μετεωρολόγου, Τάσου Ιεροδιακόνου, εξασφαλίσαμε το παρακάτω βίντεο, που δείχνει την κατάσταση του καιρού στην περιοχή Καρβουνά και Κυπερούντας: 

Ο χάρτης του Windy

Η εφαρμογή Windy, η οποία προβλέπει την εξέλιξη του καιρού, με την προβολή χαρτών και σχεδιαγραμμάτων, δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού θα επηρεαστεί από βροχές και καταιγίδες, γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εξέλιξη του καιρού:

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι αύριο το απόγευµα.

Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και σε καταιγίδα µεταβλητοί ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν αρχικά µεµονωµένες βροχές. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Το απόγευµα στα νότια, τα νοτιοδυτικά ή και σε καταιγίδα θα πνέουν ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Τετάρτη και περαιτέρω άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν νωρίς το απόγευμα δέχθηκε συνολικά 8 κλήσεις στην Επαρχία Λευκωσίας. Χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε 5 περιπτώσεις που αφορούσαν 2 αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγεια κατοικιών στο χωριό Κοκκινοτριμιθιά 1 άντληση από την πλατεία του χωριού Παλιομέτοχου και 2 ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους  με επιβαίνοντες χωρίς ουσιαστικό κίνδυνο στη Λεωφόρο Μακαρίου στο χωριό Παλιομέτοχο.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λόγω των βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Σε νέα ανακοίνωση της η αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι λόγω λάσπης, έχει κλείσει ο δρόμος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλιομέτοχο, στο ύψος του γεφυριού που οδηγεί προς τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας.

Προηγουμένως λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα είχε κλείσει δρόμος στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κοκκινοτριμιθιά. Μέσα από ανακοίνωση της η Αστυνομία ενημέρωσε το κοινό ότι η κυκλοφορία στον δρόμο έχει αποκατασταθεί.

Διακοπές Ρεύματος 

Στις 5.40 το απόγευμα επιδιορθώθηκε πλήρως η βλάβη που υπέστη λόγω κακοκαιρίας υπόγειο καλώδιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Βιομηχανική Περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς  καθώς και σε φάρμες σε κοντινή απόσταση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι το υπόγειο καλώδιο της Αρχής κτυπήθηκε από κεραυνό περίπου στις 3.15 το απόγευμα και άμεση ήταν η κινητοποίηση προς αποκατάσταση της παροχής, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά στις 5.40.

Μικρές τοπικές βλάβες εντός Λευκωσίας επίσης αντιμετωπίστηκαν από συνεργεία της ΑΗΚ τα οποία βρίσκονται σε επιφυλακή

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X