ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δείτε live το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» την Κύπρο

Ο καιρός το Σαββατοκυρίακο

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο μεταξύ Κύπρου και Ρόδου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει τον καιρό της περιοχής, μέχρι απόψε. Από αύριο αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα όμως, τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Στο εσωτερικό πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ή και σε καταιγίδα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά παράλια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στο μείον ένα στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά και ως επί το πλείστον στο εσωτερικό, τα ορεινά και τα ανατολικά παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα βόρεια και τα δυτικά, παρόλο που στα δυτικά θα είναι, το πρωί, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, κατά διαστήματα ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά και ως επί το πλείστον στο εσωτερικό και τα ορεινά. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, καθώς και χιόνια, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X