ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγέλλει την Πρωτοπορία η Προοδευτική: «Έσκισε ψηφοδέλτια...»

Η σχετική ανακοίνωση

Για απόπειρα νοθείας του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών του Πανεπιστημίου Κύπρου καταγγέλλει την ΦΠΚ Πρωτοπορία η Προοδευτική ΚΦ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Προοδευτική, εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας και επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής, έσκισε ψηφοδέλτια τα οποία όρισαν ως αμφισβητούμενα χωρίς να τα αξιολογήσει η εφορευτική επιτροπή. «Τα ψηφοδέλτια ήταν όλα έγκυρα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προοδευτικής Κ.Φ:

Στις χθεσινές εκλογές (σ.σ Πέμπτη) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, η ΦΠΚ Πρωτοπορία προσπάθησε, με ντροπιαστικό τρόπο να νοθεύσει τα τελικά αποτελέσματα.

Σε μια απελπιστική προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά τους, οι εκπρόσωποι της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς δισταγμό, προσπάθησαν με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικούς τρόπους να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.
 
Από την πρώτη κιόλας κάλπη των Μεταπτυχιακών φοιτητών, η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής και πρώην αντιπρόεδρος της Πρωτοπορίας Παν.Κυπ. Γεωργία Γεωργίου ΕΣΚΙΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΡΙΣΑΝ ΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!
Τα ψηφοδέλτια ήταν όλα έγκυρα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων.
Τόσο για την παντελώς παράλογη καταλογή τους σε αμφισβητούμενα, όσο και συνολικά για την στάση τους εντός της διαδικασίας ευθύνη είχαν οι εκπρόσωποι της ΦΠΚ Πρωτοπορίας: Γιώργος Αντρέου Πρόεδρος Πρωτοπορίας Παν.Κυπ., Νεόφυτος Νεοφύτου τέως πρόεδρος Πρωτοπορίας Παν.Κυπ. και Αντρέας Έλληνας πρώην πρόεδρος Πρωτοπορίας Παν.Κυπ. και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Πρωτοπορίας.
Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, πήρε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΚΥΡΟ και το τοποθέτησε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάμεσα στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της Πρωτοπορίας, αρνούμενος μαζί με τους υπόλοιπους προαναφερθέντες εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας, να το δείξουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων.
 
Οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής Κ.Φ. παρέμβηκαν έντονα, άμεσα και δυναμικά διακόπτοντας τη διαδικασία η οποία για ώρα βρισκόταν στον αέρα. Μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Πανεπιστημίου, μετά από έντονη και επίμονη προσπάθεια, καταφέραμε να επιβάλουμε τη νομιμότητα και την ομαλοποίηση της διαδικασίας, ακυρώνοντας την ξεκάθαρη πρόθεση και προσπάθεια της ΦΚΠ Πρωτοπορίας να αλλοιώσει το αποτέλεσμα προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά της.
 
Μετά την παρέμβαση μας διαφάνηκε ότι όλα τα ψηφοδέλτια που είχαν σκιστεί ήταν έγκυρα και επιστράφηκαν στις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ το «κρυμμένο» ψηφοδέλτιο της Πρωτοπορίας ακυρώθηκε, ως έπρεπε.
Όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον και με την έγκριση του Δήμου Κουντούρη Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας και του Ραφαήλ Ζαχαριάδη Προέδρου της ΠΟΦΕΝ.
ΝΤΡΟΠΗ για τον τρόπο που αχρηστεύουν την άποψη και την απόφαση των φοιτητών!
ΝΤΡΟΠΗ για την παραδοχή τους ότι ήθελαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα!
ΝΤΡΟΠΗ για την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού!
ΝΤΡΟΠΗ για τη ΦΠΚ Πρωτοπορία!
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση