ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία Ελευθερίου: Συστάθηκε ειδική ανακριτική ομάδα

Λήφθηκαν ήδη καταθέσεις

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών της Κύπριας Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δόθηκαν κάποιες καταθέσεις και αν προκύψει κάτι θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις.

Για την υπόθεση έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία διερευνά τις καταγγελίες.

Κατέθεσε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκοποβολής

Στο Αρχηγείο της Αστυνομίας με σκοπό να καταθέσει για την πολύκροτη πλέον υπόθεση την οποία κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου και αφορά σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκοποβολής Τζιοβάνης Σαββίδης.

Σε επικοινωνία του 24news με τον κ. Σαββίδη, εξηγήθηκε ότι ο ίδιος έδωσε σχετικά στοιχεία στις Αρχές, τα οποία θα διερευνήσει η Αστυνομία. «Αναμένω ένα καλό αποτέλεσμα», σημείωσε.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω γεγονότα, έδωσα όμως στοιχεία για γεγονότα που γνωρίζω» τόνισε ο κ. Σαββίδης, ωστόσο επισήμανε ότι η Αστυνομία ήδη γνωρίζει αρκετά από την κατάθεση της Άντρης, η οποία σημειώνεται ότι φέρεται να έδωσε και ονόματα παραγόντων που σχετίζονται με την υπόθεση. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκοποβολής, σχολίασε: «Αναμένονται άμεσα εξελίξεις στην υπόθεση».

Όσον αφορά κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στον αθλητισμό ο κ. Σαββίδης υποστήριξε: «Έχουμε δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, γι’ αυτό και η Άντρη πήρε το θάρρος να κάνει πρώτη την καταγγελία».

Επίσης, σχολίασε ότι μετά την καταγγελία της Άντρης, δόθηκε το έναυσμα ώστε να μπορέσουν κι άλλα πρόσωπα που υπέστησαν παρόμοιας φύσης παρενόχληση, να μιλήσουν. «Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται δημόσιες αναφορές για άλλα περιστατικά και από άλλα αθλήματα».

Για την Ομοσπονδία της Σκοποβολής, της οποίας προεδρεύει ο κ. Σαββίδης, ανάφερε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίπλα από την Ολυμπιονίκη μας. «Μας αρέσουν τα δύσκολα» είπε, απαντώντας και σχετικά με την δυσκολία του να μπορέσει μια κοπέλα να μιλήσει και να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση