ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ - Ζητούν μέτρα για αντιμετώπιση των οπαδικών συγκρούσεων

«Ελπίζουμε ότι οι τελευταίες συμπλοκές θα λειτουργήσουν ως καμπάνα, για την Πολιτεία»

ΚΥΠΕ

Μέτρα από την Πολιτεία για αντιμετώπιση του φαινομένου των οπαδικών συγκρούσεων ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου, (ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ), ο οποίος καταδικάζει τα απαράδεκτα επεισόδια μεταξύ οπαδικών ομάδων ταραχοποιών, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του Γρίβα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κλάδου, είναι προφανές ότι, οι ταραχοποιοί έδρασαν κατά τρόπο οργανωμένο και, για ακόμη μία φορά, επιτέθηκαν κατά συναδέλφων. Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων. Οι συνάδελφοι/σες καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθούν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στο δύσκολο έργο τους.

Προστίθεται ότι «ελπίζουμε ότι οι τελευταίες συμπλοκές θα λειτουργήσουν ως καμπάνα, για την Πολιτεία, την ηγεσία της Αστυνομίας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Αναμένουμε ότι θα εγκύψουν επισταμένα επί του διαχρονικού προβλήματος, καθώς είναι σαφές ότι, ο χουλιγκανισμός δεν έχει χρώμα, δεν κάνει διακρίσεις και δυστυχώς, προσλαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ εκτιμά ότι, επιβάλλεται η άμεση λήψη δραστικών μέτρων για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της επικίνδυνης διόγκωσης των οπαδικών συγκρούσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, προτείνεται η δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, με συνάδελφους οι οποίοι θα έχουν τύχει της απαιτούμενης εκπαίδευσης και θα φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να είναι σε θέση να επιτελέσουν αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά τους.

Αναφέρεται επίσης, ότι υπό το βάρος των τελευταίων συμπλοκών, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ επαναφέρει το αίτημά του για επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ), και απευθύνει έκκληση προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, τη Βουλή και τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως το μελετήσουν διεξοδικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση