ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης: «Ο κόσμος κουράστηκε... δεν αυτοπεριορίζονται»

Τι δήλωσε το μέλος της επιστημονικής ομάδας στο 24news

24news team

Για τα αυξημένα κρούσματα και για το πού οφείλονται μίλησε στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 852 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, αριθμός που τρομάζει αφού υπάρχουν φόβοι για πισωγύρισμα.

Ο κύριος Καραγιάννης ερωτηθείς για το πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων ημερησίως, δήλωσε πως το βρετανικό στέλεχος του ιού είναι η κύρια αιτία της αύξησης των θετικών περιστατικών.

Ωστόσο, το μέλος της επιστημονικής ομάδας εστίασε και στην κούραση του κόσμου σημειώνοντας, «η μη τήρηση των μέτρων, η κούραση του κόσμου, είναι αίτιες των υψηλών αριθμών των κρουσμάτων».

«Εκείνοι που πρέπει να αυτοπεριοριστούν δεν το κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυστηρό ύφος ο κύριος Καραγιάννης, υπενθυμίζοντας παράλληλα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μέτρα αλλά και ενδεχόμενες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα, είπε «εμείς θα δώσουμε κάποιες εισηγήσεις στο Υπουργικό, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα».

Εξάλλου η παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Μαΐου, αναμένεται να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19/4) στο κρατικό ραδιόφωνο (Δες ΕΔΩ).

Όσον αφορά για αν υπάρχουν σκέψεις το κέρφιου να επιστρέψει στις 9 το βράδυ ο κύριος Καραγιάννης δήλωσε πως αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει συζητηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X