ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης: «Καήκαμε...»

Ο ιός μας δείχνει ακόμα μια φορά τα δόντια του, σχολίασε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης

24news team

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, φιλοξενήθηκε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, την Πέμπτη (24/6) μια μέρα δηλαδή μετά την μεγάλη αύξηση που παρουσιάστηκε στον εντοπισμό νέων κρουσμάτων στη κοινότητα.

«Ελπίζω να μην μας έχει ήδη ξεφύγει η κατάσταση, εδώ και κάποιες ημέρες είχα την εντύπωση ότι κάτι σιγόπαιρνε εφόσον δεν έπεφταν περεταίρω τα κρούσματα και είχαμε έντονα σκαμπανεβάσματα. Φαίνεται όμως ότι λόγω του ανοίγματος της οικονομίας και των δραστηριοτήτων αρκετοί έχουμε χαλαρώσει υπέρ του δέον και επειδή έχουμε εμβολιαστεί» σημείωσε αρχικά.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του κ. Καραγιάννη ότι ο ιός: «Δυστυχώς μας δείχνει ακόμα μια φορά τα δόντια του». Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπ. Υγείας σημείωσε ότι πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση όσο γίνεται πιο γρήγορα, ενώ την αύξηση των κρουσμάτων την απέδωσε στο Ινδικό Στέλεχος.

«Το 70% των κρουσμάτων είναι άτομα κάτω των 40 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν επαρκώς» είπε ενώ εξήγησε ότι δεν θα αργήσει να μεταδοθεί και σε άλλα άτομα ο ιός αν δεν προσέξουμε, αν υπάρξει ενδοοικογενειακή διασπορά.

Ο κ. Καραγιάννης θεωρεί ότι οι πιο νεαροί ίσως να προτίθενται να εμβολιαστούν το φθινόπωρο αν και εφόσον υπήρχε πρόβλημα με νέο κύμα, αλλά αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα κρούσματα, πιστεύει ότι θα υπάρξει ζήτηση στα εμβόλια.

«Εκεί που περιμέναμε το κύμα να αρχίσει το φθινόπωρο,, αν αρχίσει από τώρα, μάλλον – θα το πω κυπριακά – καήκαμε, μέσα στη μέση της καλοκαιρινής σεζόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για πρόθεση εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, είπε: «Αν δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν θεωρώ ότι είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμήν να γίνει πισωγύρισμα, από την άλλη αυτό θα εξαρτηθεί από τη δική μας πλευρά και συμπεριφορά».

Δείτε όλα όσα δήλωσε στο «Πρωτοσέλιδο» ο κ. Καραγιάννης:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση