ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λόγω της Λεμεσού, αυξάνεται ο μέσος όρος των κρουσμάτων»

Τι δήλωσε ο δρ. Καραγιάννης στο 24news

24news team

Για την έκρηξη κρουσμάτων καθώς και για τον φόβο ότι θα υπάρξουν μαζικές συναθροίσεις την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, μίλησε στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες (σ.σ 302  νέα περιστατικά) ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως «τα πράγματα είναι πολύ οριακά, η αύξηση ήταν απότομη απ' ότι αναμέναμε, γνωρίζαμε πως κάποια στιγμή θα υπήρχε αύξηση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό» προσθέτοντας πως δεν περίμενε σε αυτή την χρονική περίοδο να διπλασιαστούν μέσα σε πέντε ημέρες. «Από τα 100 – 120 κρούσματα βγήκαμε στα 300» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως λόγω της Λεμεσού, που έχει τα περισσότερα κρούσματα μέχρι στιγμής, αυξάνεται και ο μέσος όρος των υπόλοιπων επαρχιών. 

Για τους απείθαρχους πολίτες, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα ο κ. Καραγιάννης είπε: «Αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο την επιδημιολογική εικόνα, κάποιοι παρανομούν και την πληρώνουν οι υπόλοιποι».

Όσον αφορά την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα το μέλος της επιστημονικής ομάδας εξέφρασε την ανησυχία του καθώς όπως μας δήλωσε «χρειάζεται προσοχή, ξέρω ότι ο κόσμος θα θέλει να το διασκεδάσει αλλά ελπίζω να υπάρξουν ανακοινώσεις με προτροπές από το Υπουργείο Υγείας».

Στο αν υπάρχουν σκέψεις για να μην προχωρήσει η άρση των μέτρων στις 16 Μαρτίου και συγκεκριμένα για τους χώρους εστίασης λόγω και της επιδημιολογικής εικόνας ο κ. Καραγιάννης αρκέστηκε να απαντήσει «Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω τίποτα, ίσως θα ρωτήσει στην σημερινή σύσκεψη, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου για τους χώρους εστίασης και να χρειαστεί να τοποθετηθούμε».

Κληθείς να σχολιάσει και τις αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία, το μέλος της επιστημονικής ομάδας δήλωσε «προς το παρόν θα τηρηθούν οι σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών, θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» προσθέτοντας: «Εφόσον έχει συσταθεί να κάνουν το τεστ κορωνοϊού, είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον η σχολική χρονιά που θα μείνει, να την κάνουν χωρίς διακοπές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X