ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης για σοκ με νέα κρούσματα: «Ήταν αναμενόμενο...»

Ρεκόρ στον αριθμό κρουσμάτων, αναμένεται περαιτέρω αύξηση

Η Κύπρος, την Τρίτη κατέγραψε αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με 941 περιστατικά, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την ημέρα έναρξης της πανδημίας στο νησί, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση, σύμφωνα με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

«Είναι πράγματι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που είχαμε μέχρι τώρα στην Κύπρο σε μια ημέρα. Με τους ρυθμούς και τον αριθμό αυξημένων κρουσμάτων που είχαμε επί καθημερινής βάσης, ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεπερνούσαμε και το 900άρι», είπε στο ΚΥΠΕ, ο Δρ Καραγιάννης.

Ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική δεδομένου ότι το κάθε κρούσμα δηλώνει περίπου δέκα επαφές. «Έστω και δύο επαφές από τον καθένα να βγουν θετικές μιλούμε για αριθμούς που είναι αρκετά υψηλοί», σημείωσε.

Σε σοκ η Κύπρος: Σχεδόν 1000 τα κρούσματα

Σε ερώτηση αν θα επιδεινωθεί η κατάσταση, ο Καθηγητής είπε: «Νομίζω, μπορεί να κτυπήσουμε και τα χίλια κρούσματα».

Τηλεδιάσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής

Η τηλεδιάσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής άρχισε στις 7 το βράδυ της Τρίτης και αναμενόταν να ήταν πολύωρη λόγω του όγκου των ζητημάτων, που είχαν να συζητήσουν οι επιστήμονες.

Όπως πληροφορούμαστε, θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του μήνα, αν θα επεκταθούν ή όχι, η κατάσταση στα σχολεία, οι ειδικές ρυθμίσεις στις εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα εμβόλια και η πίεση στο σύστημα υγείας.

Όσον αφορά τις ειδικές ρυθμίσεις στις εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι θα γίνει εισήγηση προς την Πολιτεία, όπως ενθαρρυνθούν οι πιστοί να χρησιμοποιούν τους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εισήγηση της ΣΕΕ προς την Κυβέρνηση, θα είναι η επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού μέχρι τις 15 Μαΐου.

ΠΗΓH: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X