ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης για Ομονοιάτες: «Να συμπεριφέρονταν πιο υπεύθυνα...»

Τι είπε για τη μείωση κρουσμάτων

Για το χαμηλό ποσοστό θετικότητας στα κρούσματα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο αλλά και για τους πανηγυρισμούς δεκάδων χιλιάδων οπαδών της Ομόνοιας, μίλησε στο 24News ο Δρ.Καραγιάννης.

Αναφορικά με τη μείωση των κρουσμάτων, ο Δρ.Καραγιάννης ανέφερε: «Απέδωσαν τα μέτρα γιατί περιοριστήκαμε αρκετά έστω και αν ήταν δύο εβδομάδες και όχι περισσότερες. Τα κρούσματα μειώθηκαν πιο νωρίς απ'ότι θα ανέμενε κανείς και σε αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι ο καιρός είναι θερμός, δεν είμαστε σε κλειστούς χώρους και φυσικά το μεγαλύτερο αγαθό, το εμβόλιο, που φαίνεται ότι αποδίδει, προστατεύοντας όσους έχουν εμβολιαστεί».

Μέχρι και 20.000 στο «Ηλίας Πούλλος» - Πανηγύρισαν χωρίς μέτρα προστασίας

Ο Δρ Καραγιάννης κλήθηκε να σχολιάσει και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των οπαδών της Ομόνοιας.

«Δεν ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει τη δεδομένη στιγμή. Εφόσον ανοίγαμε χθες τόσο διάπλατα, κάποιος θα ανέμενε πως θα συμπεριφέρονταν πιο υπεύθυνα και θα φορούσαν τις μάσκες τους. Ελπίζω να μην υπήρξαν ιδιαίτερες μεταδόσεις λόγω του ότι ο ιός στην κοινότητα αυτή τη στιγμή είναι σε χαμηλά επίπεδα». Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό που ήταν επικίνδυνο χθες ήταν οι πανηγυρισμοί έξω από το ''Ηλίας Πούλλος''. «Εκεί δεν νομίζω όλος αυτός ο κόσμος να είχε safepass». 

Ερωτηθείς αν οι χθεσινοβραδινοί πανηγυρισμοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του πειράματος της ''ανοσίας της αγέλης'' που παρατηρείται και σε άλλες χώρες, ο κ.Καραγιάννης ανέφερε πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων.

«Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μελλοντικά, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X