ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καραγιάννης: «Ελπίζω να μην κυκλοφορούν και να μας τα χαλάσουν»

Αναμένεται μείωση κρουσμάτων και αποφόρτιση των Εντατικών

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Για την καλή - φαινομενικά τουλάχιστον - κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νησί όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα αλλά και τις νέες αποφάσεις που φαίνεται ότι θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, κλήθηκε να σχολιάσει στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Όσον αφορά τις έκτακτες χαλαρώσεις σχετικά με τον αθλητισμό και στα γυμναστήρια που αναμένεται να περάσουν από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη (3/2) και πιθανότατα να τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Καραγιάννης σχολίασε ότι δεν ήταν εις γνώση του αυτή η εξέλιξη και ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της επιστημονικής ομάδας.

Εξάλλου, επισήμανε ότι, από πλευράς της η επιστημονική ομάδα κατέθεσε ενώπιον των αρμοδίων το πλάνο χαλαρώσεων την περασμένη Δευτέρα (25/1), ωστόσο δεν τέθηκε επίσημο χρονοδιάγραμμα για την σειρά των χαλαρώσεων. Στις συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι υπήρξαν συζητήσεις που αφορούσαν και τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν ακόμη.


Κύπρος - Μέτρα: Αυτό γίνεται αν δεν πληρώσεις το εξώδικο


Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας το 8998 ο κ. Καραγιάννης αρκέστηκε να απαντήσει ότι το μόνο δεδομένο είναι πως θα διακινούμαστε μέσω αιτήματος στο σύστημα, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου τουλάχιστον (σ.σ. ημερομηνία που αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της Β’ φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων).

Σχετικά με την μεγάλη μείωση των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο νησί, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει υπερβολική χαλάρωση γιατί ακόμη οι εντατικές είναι πιεσμένες. Επιπλέον υποστήριξε ότι αναμένει πως μέχρι την άλλη βδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα είναι διψήφιος αν και ο ίδιος περίμενε αυτό να συμβεί τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα αποσυμπιεστεί και το σύστημα υγείας.

«Τις τελευταίες ημέρες έγινε υπερβολικά μεγάλος αριθμός τεστ» σημείωσε, εξηγώντας ότι ίσως να οφείλεται σε αυτό το γεγονός ότι ακόμη είμαστε σε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων. Θετικό ήταν όμως ότι δεν ξέφυγαν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων και παρέμειναν κοντά στα 100.

Για τον μεγάλο αριθμό τεστ που έγινε τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε επίσης ότι είναι ένας τρόπος να εντοπιστούν και να απομονωθούν οι θετικοί στον ιό και καταλήγοντας επισήμανε: «Ελπίζω να μην κυκλοφορούν και να μας τα χαλάσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση