ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κανένα ίχνος του Άγγελου - Δεν μιλά ο χάκερ

Άκαρπες και οι σημερινές έρευνες

24news team

Χωρίς αποτέλεσμα τελείωσαν και οι σημερινές έρευνες που διεξήγαγαν οι Αρχές στην περιοχή Πεντακώμου για εντοπισμό του 31χρονου Άγγελου Περικλέους. Στις έρευνες επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις, η Πολιτική Άμυνα ενώ επιστρατεύθηκαν και drones. Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο σημείο διεξήχθησαν και την Παρασκευή (5/5), έρευνες χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα ενώ στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών παραμένουν οι περιοχές Ζύγι και Τόχνη, σημεία που εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα το κινητό του Άγγελου. Στον αντίποδα ο 24χρονος-χάκερ, νούμερο ένα ύποπτος για την υπόθεση-θρίλερ, εξακολουθεί να είναι «σφίγγα» και να μην συνεργάζεται με την ανακριτική ομάδα.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είπε πως οι έρευνες των Αρχών θα συνεχιστούν μέχρι «να ελεγχθεί όλη αυτή η περιοχή η οποία με τους υπολογισμούς μας και στη βάση του σήματος που εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό τηλέφωνο του Άγγελου Περικλέους», ενώ εν συνεχεία είπε πως οι έρευνες γίνονται, «και εκεί όπου εντοπίστηκαν κάποια άλλα τεκμήρια και θα πρέπει να ελέγξουμε ολόκληρη αυτή την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση».

 

Όσον αφορά τον 24χρονο-χάκερ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, ανάφερε ότι συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και να μην απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται, ενώ υπέδειξε πως, από τις μαρτυρίες, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σημείο όπου φέρεται να πυροβόλησε και να έθαψε τον 31χρονο.

Σε σχέση με τη λήξη, αύριο, του διατάγματος κράτησης δυο ακόμη υπόπτων για συνέργεια, του 71χρονου θείου του βασικού υπόπτου και ενός 38χρονου, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως αναμένεται να ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής τους. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση είπε πως οι δυο «έχουν δώσει κάποιες καταθέσεις και έχουν υποδείξει κάποια σημεία, έχουν συνεργαστεί σε κάποιο βαθμό, και έχουν δώσει αρκετά στοιχεία».

*Φωτογραφία από το Παλαιομέτοχο - Είχε εντοπιστεί καμένο το όχημα του Περικλέους

Σημειώνεται, πως τόσο ο 71χρονος όσο και ο 38χρονος υπέδειξαν στους ανακριτές, σημεία και χώρους που είχαν μεταβεί μαζί με τον βασικό ύποπτο, πριν αλλά και μετά τον εμπρησμό του οχήματος στο πεδίο βολής του Παλιομετόχου. Εξάλλου οι Αρχές, εντόπισαν τεκμήρια, όπως μισοκαμένα ρούχα, όπως αυτά που φορούσε ο ύποπτος μεταξύ 20ης και 21ης Απριλίου και εξασφάλισαν μαρτυρία ότι πρόσφατα ο 24χρονος-χάκερ αγόρασε σχοινιά, αλυσοπρίονο, γάντια, φτυάρι, κολλητικές ταινίες και άλλα υλικά από πολυκατάστημα.

Φοβόταν για τη ζωή του ο Άγγελος

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία από πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Άγγελου που αναφέρει ότι ο 31χρονος φοβόταν για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, ο Περικλέους, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε σε κοντινό του πρόσωπο, ότι υποψιαζόταν πως ο 24χρονος-χάκερ, θα του έκανε κακό. Παράλληλα το ότι ο 24χρονος-χάκερ ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε τον Άγγελο Περικλέους είναι ακόμα ένα στοιχείο που τον βαραίνει.

Στο μικροσκόπιο η κλοπή των €100.000

Στο κάδρο των ερευνών εξακολουθεί να παραμένει η καταγγελία για κλοπή ενός πανάκριβου ρολογιού αλλά και 100.000 ευρώ.
Ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για απόσπαση χρημάτων ύψους €200.000 από Ρώσο επιχειρηματία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, όπου είχε καταγγείλει κλοπή χρηματικού ποσού αλλά και ξυλοδαρμό του.

Ο ίδιος, είχε αναφέρει ότι άγνωστα πρόσωπα, του έκλεψαν 100.000 ευρώ, ένα ρολόι και τρία κινητά.

Σημειώνεται πως οι 100.000 ευρώ ήταν μέρος των 200.000 ευρώ που ο ύποπτος είχε αποσπάσει από τον επιχειρηματία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος, κατονόμασε τον Περικλέους ως το πρόσωπο που τον έκλεψε.

Η πιο πάνω υπόθεση βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον συνδέεται με την εξαφάνιση του Περικλέους.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 24χρονος

Οι Αρχές διερευνούν το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης εναντίον του 24χρονου χάκερ. Εξάλλου ο βασικός ύποπτος είναι αντιμέτωπος και με τα αδικήματα της απαγωγής με σκοπό το φόνο και του εμπρησμού οχήματος, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής πιστολιού και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς σφαιρών.

Η γραπτή κατάθεση που «καίει» τον χάκερ

Ο 71χρονος θείος του 24χρονου, ανέφερε, ότι καθώς κοιμόταν το πρωί της Παρασκευής (21/4), τον επισκέφθηκε ο βασικός ύποπτος και υπό την απειλή του όπλου τον υποχρέωσε να μεταβούν στο πεδίο βολής Παλιομετόχου με σκοπό να κάψουν το όχημα του Περικλέους.
Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο νούμερο ένα ύποπτος του είπε ότι σκότωσε με πιστόλι τον Άγγελο Περικλέους, τον έθαψε και ακολούθως κατέστρεψε διάφορα τεκμήρια.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X