ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Καμπανάκι από τουριστικούς φορείς για επιπτώσεις Brexit στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

«Οι Άγγλοι ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας...»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΠΑΣΥΞΕ σε σχέση με τις επιπτώσεις του Brexit στις κρατήσεις των ξενοδοχείων για την επόμενη τουριστική περίοδο, ενώ και ο ΣΤΕΚ κάνει λόγο για «ρευστή κατάσταση» ενόψει των εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και του τρόπου με τον οποίο θα επηρεαστεί η βρετανική αγορά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι τα πράγματα στην αγγλική αγορά «είναι πολύ μαζεμένα» ενώ «δεν γίνονται πλέον κρατήσεις για το 2020». «Οι Άγγλοι ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας, δεν ξέρουν πώς θα επηρεαστεί η οικονομία μέσα από ένα ενδεχόμενο άτακτο Brexit» είπε. Σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά για τον κυπριακό τουρισμό, η οποία περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις.

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου για το 2020, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι «υπάρχει τεράστια πίεση στις τιμές από τώρα, χωρίς να μπορώ να προβλέψω αυτή τη στιγμή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις αφίξεις».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, έχουν γίνει μελέτες για τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit πριν από ένα χρόνο, οι οποίες ωστόσο χρειάζεται να επικαιροποιηθούν υπό τα νέα δεδομένα.

Ανέφερε ακόμη ότι εντός της εβδομάδας προγραμματίζονται ενημερωτικές συναντήσεις για τα θέματα αυτά, σε συνεννόηση με την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και το ΚΕΒΕ, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του Συνδέσμου με φορείς και να καταλήξει στο τελικό σχέδιο δράσης του.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ είναι σε συνεχή επαφή με το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με τους μεγάλους οργανωτές ταξιδιών τη Αγγλίας, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, ανέφερε ότι ένα ενδεχόμενο άτακτο Brexit δεν θα επηρεάσει μόνο την Κύπρο, αλλά και άλλες μεγάλες τουριστικές χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

«Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο θα φύγει η Βρετανία από την ΕΕ και ποιό θα είναι το κλίμα», κατά τους πρώτους μήνες μετά το Brexit, δήλωσε ο κ. Βαβλίτης στο ΚΥΠΕ. Συνέχισε λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι ρευστά» ενώ σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, είπε πως «το κλίμα είναι πιο κουμπωμένο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΤΕΚ, οι τάσεις ενόψει της επόμενης σεζόν θα διαφανούν από τον Νοέμβριο και μετά, όταν παραδοσιακά αρχίζουν οι κρατήσεις των Βρετανών για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ενδεικτική των εξελίξεων θα είναι και η μεγάλη τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X