ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καμίνι» για ακόμη μια μέρα η Κύπρος

Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

24news team

Δεν λέει να υποχωρήσει ο καύσωνας από το νησί μας, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις, για σήμερα, Πέμπτη (20/07), η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς. Επίσης, το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Εποχική χαμηλή πίεση σε συνδυασμό με θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και θερμός. Κατά τις απογευματινές ώρες, τοπικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να σχηματιστεί αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και στα νότια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά είναι πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο και την Κυριακή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί έτσι, αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση