ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καμία εξέλιξη στην περιοχή της Πύλας

Στάση αναμονής για συνεδρία ΣΑ

ΚΥΠΕ

Δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη στην περιοχή της Πύλας τη Δευτέρα, με βάση και την τελευταία ενημέρωση που υπήρξε από εκπροσώπο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σύμφωνα με αρμόδια πηγή.

Σχετικά με τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ίδια πηγή ανέφερε ότι τηρείται στάση αναμονής ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων, τονίστηκε ωστόσο η σημασία της συμπερίληψης του θέματος στην ατζέντα της συνάντησης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα επεισόδια στην Πύλα ενδέχεται να αποτελούν αντίδραση σε πιθανή άσκηση διεθνών πιέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σε μια προσπάθεια να δυναμιτιστεί το κλίμα, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ακόμη ότι δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τόσο εκτεταμένη και συντονισμένη αντίδραση του διεθνούς παράγοντα, με τόσο έντονο λεκτικό ανακοινώσεων, ενώ υπογραμμίζεται ότι και η ίδια η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε πολύ έντονη παρουσία στην περιοχή.

Τονίζεται επίσης ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση