ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλά και ευδιάθετο το τρίμηνο βρέφος στο Μακάρειο

Αναμένεται ότι περισσότερα παιδιά θα βρεθούν θετικά στον κορωνοϊό το επόμενο διάστημα

Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας του τρίμηνου βρέφους το οποίο νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο και είναι θετικό στον κορωνοϊό. Μάλιστα, καλή είναι και η διάθεσή του, ενώ, αν και θα μπορούσε να λάβει εξιτήριο, οι γιατροί επιθυμούν όπως παραμείνει στο νοσοκομείο για ακόμα ένα περίπου 48ωρο, ώστε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υγείας του.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς πυρετό και με πολύ καλή διάθεση. Ωστόσο, το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία, οι γιατροί επιθυμούν να το κρατήσουν για ακόμα δύο περίπου ημέρες, ώστε να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλία, το παιδί αρχικά είχε εκδηλώσει κάποια συμπτώματα, όπως πυρετό και μειωμένη όρεξη για πρόσληψη τροφής, λίγες ώρες πριν η μητέρα του το μεταφέρει στο νοσοκομείο. Λόγω του ότι διαφάνηκε πως είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αμέσως το βρέφος εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ και ο χρόνος της επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα συνέπιπτε και με τον χρόνο επώασης της νόσου COVID-19, εξήγησε ο Δρ Ηλία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, ανέφερε ότι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης λειτουργεί ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο ανανεώνει τον αέρα εντός του δωματίου, κατά μέσο όρο δώδεκα φορές ανά ώρα. Ο θάλαμος αυτός κλείνει αεροστεγώς και ο αέρας φιλτράρεται και οδηγείται έξω από το νοσοκομείο, ενώ ακόμα και οι τουαλέτες πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εύκολη απολύμανσή τους.

Μέχρι στιγμής είναι το πρώτο παιδί θετικό στον κορωνοϊό, αλλά αναμένεται ότι θα υπάρξουν κι άλλα το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο Δρ Αβραάμ Ηλία. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου έξι παιδιά τα οποία αναμένεται ότι θα βρεθούν θετικά στον ιό, στο σύνολό τους, το επόμενο διάστημα, κατέληξε.

Πηγή: Kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X