ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοπετριά: Φωνάζουν οι γονείς, ευχαριστημένοι οι ξενοδόχοι

Οι εκδρομές δίνουν ζωή στο χωριό

Αρκετή κίνηση παρατηρείται κάθε χρόνο την χειμερινή περίοδο στην περιοχή της Κακοπετριάς, καθώς πολλοί είναι οι μαθητές οι οποίοι διοργανώνουν εκδρομές με δική τους πρωτοβουλία. Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι φωνάζουν για ακόμη μια χρονιά να καταργηθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές, με αφορμή φέτος και το περιστατικό ξυλοδαρμό μαθήτριας από τις συμμαθήτριες της στην περιοχή. Από την άλλη, οι ξενοδόχοι βλέπουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν, αλλά και την κίνηση στο χωριό να αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ζωντανεύει η περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι εκδρομές αυτές διοργανώνονται από το μαθητικό συμβούλιο του κάθε σχολείου και αφορούν την περιοχή της Κακοπετριάς. Αποστέλλεται μια επιστολή στους γονείς για έγκριση, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν στην εκδρομή η οποία διαρκεί δύο μέρες. Στα περισσότερα σχολεία οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδρομές αυτές, φοιτούν στην Γ’ λυκείου. Παράλληλα οι ξενοδόχοι της περιοχής οι οποίοι φιλοξενούν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, ζητούν συγκεκριμένο ποσό (διαφέρει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο), ως ασφάλεια σε περίπτωση ζημιών. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίβλεψη των μαθητών, αφού διοργανώνεται από τους ίδιους.

Γονείς: Να καταργηθούν οι εκδρομές

Η «Καθημερινή» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Κυριάκο Νικηφόρου, ο οποίος ανέφερε πως κάθε χρόνο οι γονείς φωνάζουν ώστε να καταργηθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα, προηγήθηκαν φέτος συναντήσεις τόσο με το Υπουργείο Παιδείας, όσο και με την Αστυνομία, αλλά και με τον ΚΟΤ, έτσι ώστε να παρθούν μέτρα για να σταματήσουν οι εκδρομές.

ΠΑΣΥΞΕ: Μηδαμινές οι ζημιές τα τελευταία χρόνια

Κανένα παράπονο δεν έχουν οι ξενοδόχοι στην Κακοπετριά, αφού βλέπουν ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή και τα κέρδη τους να ανεβαίνουν. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Θέρετρων, Ανδρέας Μάλαμας, τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει έγκριση από τους γονείς για διαμονή των μαθητών στα καταλύματα, τότε δεν έχουν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν την διαμονή. Την ίδια στιγμή σημείωσε πως, από τους μαθητές ζητούν το ποσό των 10 περίπου ευρώ, για ασφάλεια ζημιών, ωστόσο αυτές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τόσο μεγάλες. Με τις εκδρομές αυτές, όπως είπε, η περιοχή διατηρείται ζωντανή την χειμερινή περίοδο, αφού η χωρητικότητα των τεσσάρων νόμιμων ξενοδοχείων ανέρχεται περίπου στις 550 κλίνες.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Άντριας Δημητρίου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X