ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Σφοδροί άνεμοι και βροχές

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Σε ισχύ βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, συνδυασμός βροχών και πιθανό μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο. Όπως θα δείτε και στα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στην σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται σε διάφορες περιοχές.

   

 

Συσσώρευση νερού στον αυτοκινητόδρομο προς Λευκωσία παρά το Πέρα Χωρίο

Συσσώρευση νερού λόγω καταρρακτωδών βροχών παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, ιδιαίτερα σε σημεία στην περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι επικίνδυνα ολισθηρό. Την ίδια ώρα, στην περιοχή η ορατότητα στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμό λόγω ομίχλης που επικρατεί, καθώς και λόγω της έντονης βροχής.

Οι οδηγοί οχημάτων προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Το δελτίο καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, που από την Παρασκευή υποχωρεί σταδιακά. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 18 εκατοστά.

Απόψε,ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαινόμενα θα καταστούν σταδιακά μεμονωμένα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, χιονόπτωση πιθανό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης και στα προσήνεμα πολύ κυματώδης, για να καταστεί αργότερα ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Αύριο,ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος. Στα πεδινά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά και στα ημιορεινά τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, στα προσήνεμα, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στα πεδινά αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ενώ στα ορεινά και στα ημιορεινά τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, στα προσήνεμα, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπήνεμα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, από το απόγευμα αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, από το απόγευμα ο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση. Το βράδυ, αναμένεται γενίκευση των φαινομένων. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X