ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Βροχές και καταιγίδες (βίντεο)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Σε ισχύ βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Σύμφωνα με την προειδοποιησή, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια, επηρεάζοντας στη συνέχεια και άλλες περιοχές. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα, με πιθανότητα εμφάνισης χαλαζιού.

Η προειδοποίηση αναφέρεται επίσης σε πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους που αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί, αρχικά νότιους ως νοτιοδυτικούς και σταδιακά δυτικούς ως βορειοδυτικούς εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν από τους «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ», καταρρακτώδεις βροχές επηρεάζουν διάφορες περιοχές του νησιού.

 

Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας

Χωρίς ρεύμα έμειναν το βράδυ του Σαββάτου (18/11) περιοχές σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι διακοπές οφείλονται σε βλάβες λόγω της κακοκαιρίας.

Μέλη της ΑΗΚ σπέυδουν στα σημεία για επιδιορθώσεις.

Κλειστή οδός στην επαρχία Λεμεσού

Η οδός Μαρινού Γερουλάνου (Πολεμίδια), λόγω συσσώρευσης νερού είναι ΚΛΕΙΣΤΗ για την τροχαία κίνηση.

Επίσης, σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έντονη βροχόπτωση στην περιοχή Κόρνου

Περιοχή Κόρνου μέχρι και Ζύγι επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, αρχικά μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ αργότερα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά και νότια παράλια, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθενούν αισθητά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί και σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και παροδικά σφοδροί μέχρι θυελλώδης, 7 με 8 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, στα ορεινά και στα βόρεια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ισχυροί 5 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αρχικά τοπικά, κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις και την Τετάρτη μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη και μή αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση