ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καίει» περισσότερους από 20 αστυνομικούς το πόρισμα για τον Μεταξά

Κοντά στις 500 σελίδες

Παραδόθηκε το μεσημέρι το πόρισμα στον Πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέα Πασχαλίδη, σχετικά με την έρευνα που διατάχθηκε ώστε να διαφανούν οι παραλείψεις και οι αδυναμίες στον χειρισμό της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα που δολοφονήθηκαν από τον Νίκο Μεταξά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news οι ανεξάρτητοι ανακριτές επιρρίπτουν ευθύνες σε 23 αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διάφορες βαθμίδες και Τμήματα εκείνο το διάστημα.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν ευθύνες σε αστυνομικούς που βρίσκονταν τότε σε υψηλότερες βαθμίδες.

Με βάση τις πληροφορίες μας το πόρισμα είναι κοντά στις 500 σελίδες αφού ο όγκος του μαρτυρικού υλικού που υπάρχει είναι τεράστιος, ξεπερνά τις 800 καταθέσεις που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ποινικής ανάκρισης, ενώ μελετήθηκαν και φάκελοι της Αστυνομίας, ημερολόγια και άλλα.

Θυμίζουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας έχει διορίσει ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης με σκοπό να καταδειχθεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση και αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X