ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βούιζε η Λεμεσός για επεισόδια και... έκαψαν το Τσίρειο

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

24news team

Θλιβερές, τουλάχιστον, ήταν οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στα πλαίσια του ντέρμπι της Λεμεσού (σ.σ ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ) ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα στο Τσίρειο Στάδιο. Γνωστοί - άγνωστοι έκαναν «όργια» στις κερκίδες με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι φορείς να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή του αγώνα.

Πληροφορίες που φθάνουν στο 24news, αναφέρουν πως όλοι στην Λεμεσό γνώριζαν πως στον Κυριακάτικο αγώνα θα υπάρξουν έκτροπα. Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως μια μέρα προηγουμένως η πόλη «βούιζε» για τα επικείμενα επεισόδια. Οι εν λόγω πληροφορίες, που έγιναν ψίθυροι και ακολούθως θλιβερή πραγματικότητα προκαλούν προβληματισμό.

Το πιο βασικό ερώτημα που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία, είναι το γιατί αφού όλοι γνώριζαν οι αρμόδιοι φορείς δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα.

Από τις εικόνες ντροπής, που βλέπουμε από χθες βράδυ φαίνεται ξεκάθαρα η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων καθώς και οι μηδενικοί έλεγχοι στις εισόδους του σταδίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, ερωτηθείς αν η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι θα γίνονταν επεισόδια στον συγκεκριμένο αγώνα δήλωσε: «Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι πρόθεση τους ήταν να καταστρέψουν τις κερκίδες», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος για το λόγο ότι οι περισσότεροι μπήκαν στο γήπεδο με κουκούλες.

Επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου, Κώστας Χριστοδούλου Τσιγαρίδης είπε, «κατά την προθέρμανση των ποδοσφαιριστών, οπαδοί άρχισαν να ρίχνουν κομμάτια μπετόν από τις κερκίδες».

«Ως αποτέλεσμα, ήταν να αναγκαστούν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ενώ ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κινδύνεψαν από πετροβολισμούς που δέχθηκαν από οπαδούς της ΑΕΛ.

Μετά από ανάλυση των γεγονότων, η Αστυνομία ενημέρωσε πως, για λόγους ασφαλείας, ο αγώνας δεν μπορούσε να διεξαχθεί και ως εκ τούτου αναβλήθηκε», συμπλήρωσε ο κος Τσιγαρίδης.

Τα έκτροπα, πρόσθεσε ο κος. Τσιγαρίδης, «συνεχίστηκαν και οπαδοί αφαίρεσαν καρέκλες, τις οποίες συγκέντρωσαν σε σωρό και άναψαν φωτιά, έριξαν φωτοβολίδες και κομμάτια μπετόν», προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη ζημιά καταγράφεται στην ανατολική κερκίδα. «Το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί και αναμένεται εκτίμηση από τον πολιτικό μηχανικό», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες πως κάποιοι σκόπευαν «αντί να γιορτάσουν το τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο», να προκαλέσουν ζημιές και σχετικά είχε ενημερωθεί, μέσω αλληλογραφίας, η Αστυνομία.

*Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει χούλιγκαν να σπάζουν τσιμεντένιο στρώμα της κερκίδας

Σημειώνεται πως από τα επεισόδια τραυματίστηκε μέλος της Αστυνομίας, από ρίψη φωτοβολίδας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει έγκαυμα στο δεξιό ημιθωράκιο.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, με τη ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και πετρών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία υποστατικά με τη χρήση φωτοβολίδων και κάηκαν ολοσχερώς τρεις πλαστικοί κάλαθοι σκουπιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση