ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ικανοποίηση ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ για τα μέτρα στήριξης της Αστυνομίας

Τα μέτρα αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), χαιρετίζει την εξαγγελία των κυβερνητικών αποφάσεων, αναφορικά με τα μέτρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση του Κλάδου αναφέρει ότι ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ δηλώνει ικανοποίηση, γιατί, όπως σημειώνει, εκ πρώτης, φαίνεται ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις κινούνται στη γραμμή των θέσεων του Κλάδου και απομένει να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

"Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ, αμέσως μετά τα απαράδεκτα γεγονότα στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, δημόσια κάλεσε σε υποστήριξη της Αστυνομίας, από τον τελευταίο αστυνομικό μέχρι και τον Αρχηγό. Τότε ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ είχε επαναλάβει την πάγια θέση για ουσιαστικότερη ενδυνάμωση της Υπηρεσίας σε δύο πυλώνες, στη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών και στην ισχυροποίηση της πρώτης γραμμής" αναφέρει.

Ειδικότερα, αναφέρει, ο Κλάδος επικεντρώνεται στα ακόλουθα μέτρα που περιλαμβάνουν αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών (ΥΠΑΔ) της Αστυνομίας, ενίσχυση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και απελάσεις. "Το μέτρο θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών" αναφέρει.

Αλλο μέτρο είναι η ενίσχυση των αντιοχλαγωγικών ομάδων με δύο επιπλέον. Η απόφαση κινείται στην ορθή κατεύθυνση, ωστόσο ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ εμμένει στο αίτημά του, που πρώτος έθεσε στην ηγεσία της Αστυνομίας, για δημιουργία μόνιμων ομάδων ανά επαρχία. "Η συγκρότηση επαρχιακών αντιοχλαγωγικών ομάδων θα συμβάλει αποτελεσματικότερα στην ασφάλεια των συναδέλφων, των πολιτών και των περιουσιών τους" αναφέρει και προσθέτει ότι άλλο μέτρο είναι η ενδυνάμωση της πρώτης γραμμής με μέλη από το γραφειακό προσωπικό.

Προσθέτει ότι πάγιο αίτημα του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, είναι η ποινικοποίηση των ανυπόστατων ή ψευδών παραπόνων και η σύσταση Δευτερογενούς Νομοθεσίας που θα διέπει τη λειτουργία της Αρχής, στην οποία να καθορίζεται χρονική περίοδος διερεύνησης μίας υπόθεσης, προκειμένου να περιοριστεί η χρονοτριβή που παρατηρείται σήμερα.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει την ετοιμότητά του να συμβάλει εποικοδομητικά στη νέα προσπάθεια ουσιαστικότερης ενίσχυσης της Αστυνομίας και βελτίωσης της εικόνας και του κύρους της ανάμεσα στους πολίτες.

"Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ προσβλέπει ότι επιτέλους, η Ηγεσία της Αστυνομίας και η Υπουργός Δικαιοσύνης, θα επιδιώξουν τη συνεργασία με τον Κλάδο, καθώς όλοι είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε κοινούς στόχους και σκοπούς" καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση