ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ώρα της ποινής του Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Πρόκειται για μία απόφαση «σταθμό» για τα κυπριακά δικαστήρια και για την εκκλησία

24news team

Ακούει σήμερα την ποινή του ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση άσεμνης επίθεση σε γυναίκα το 1981, όταν αυτή ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα ανακοινώσει την ποινή του, αφού έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία της παραπονούμενης. Πρόκειται για μία απόφαση «σταθμό» για τα κυπριακά δικαστήρια και για την εκκλησία, αφού είναι η πρώτη φορά που ανώτατος ιεράρχης κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο για τέτοιας φύσεως αδικήματα.

Ο τέως Μητροπολίτης αναμένεται να καθίσει και στο σκαμνί της Ιεράς Συνόδου, που θα συνεδριάσει ώστε να του επιβληθεί ποινή για τις πράξεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία, ο δικηγόρος του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλης Πική, ζήτησε μετριασμό της ποινής του και μεταξύ άλλων ζητήθηκε η επιείκεια του Δικαστηρίου, αναφέροντας ως παράγοντες μετριασμού το λευκό ποινικό του μητρώο και τη μεγάλη του ηλικία, αφού στις 8 Ιουνίου συμπληρώνει τα 85 του χρόνια, παραπέμποντας σε σχετική Νομολογία.

Ο δικηγόρος του, είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος, ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης, ο Μιχάλης Πικής ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, αναφέροντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και τον ΚΕΝΘΕΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X