ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η συγκινητική ιστορία του Πέτρου Στυλιανού - «Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος»

Καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023

24news team

Λένε πως ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και ο Πέτρος Στυλιανού είναι το ζωντανό παράδειγμα αυτού. Βγήκε νικητής μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο και από τότε αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο να βοηθά όσους αντιμετωπίζουν το… τέρας.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και από παιδί μετακόμισε στη Πάφο εκεί όπου δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια. Πατέρας τριών παιδιών και παππούς τριών εγγονιών βουρκώνει κάθε φορά που τους αναφέρει αφού, όπως ο ίδιος λέει, είναι η κινητήριος δύναμή του. Η σύζυγός του, το στήριγμά του, η Γιαννούλα του, πάντα στο πλευρό του εκεί στα δύσκολα να του κρατά το χέρι και μαζί να προχωρούν.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Πέτρος έμαθε πως πάσχει από καρκίνο, «Στο πρώτο άκουσμα του καρκίνου, κυριολεκτικά, χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου. Μέχρι και εκείνη την ημέρα, ήξερα ότι ο καρκίνος είναι κάτι που δεν θεραπεύεται και αυτό φυσικά με έριξε ψυχολογικά», θυμάται ο ίδιος.

Οι πιθανότητες που έδιναν στον Πέτρο ήταν λίγες κάτι που στάθηκε η αφορμή να μπει στη ζωή του το ποδήλατο, «ο πρώτος ιατρός που επισκέφτηκα δεν μου έδωσε πολλές ελπίδες και τότε πήρα την απόφασή μου: αφού ήταν όλα τόσο αρνητικά, δεν θα έκανα τίποτα και θα προσπαθούσα στον λίγο χρόνο που μου έμενε να κάνω κάτι που θα μου άλλαζε τη διάθεση. Αγόρασα ένα ποδήλατο και ξεκίνησα να κάνω ποδηλασίες προς τον Ακάμα και συνάμα ψάρεμα».

Πάλεψε γενναία σαν μαχητής, νίκησε τον καρκίνο και με συντροφιά το ποδήλατο του κάνει τον γύρο τόσο της Κύπρου όσο και της Ευρώπης με μόνο σκοπό του να βοηθά και να δίνει θάρρος σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο θέλοντας, ανάμεσα σε άλλα, να τους μεταφέρει και το μήνυμα πως αυτό το τέρας δεν είναι ανίκητο.

«Μπορούν όσοι είναι αντιμέτωποι με τον καρκίνο να τα καταφέρουν φτάνει να το πιστέψουν και να παλέψουν», τονίζει ο ίδιος και συγκινεί όχι μόνο με τα λόγια του αλλά κυρίως με το μεγαλείο ψυχής του.

Στα 22α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023 στον Πέτρο Στυλιανού απονεμήθηκε το βραβείο, LIFETIME ACHIEVEMENT εις μνήμην του Χρίστου Ιακωβίδη.

Ομολογουμένως η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς αφού ανεβαίνοντας να παραλάβει το βραβείο του καθήλωσε με τα λεγόμενά του, τους παρευρισκόμενους, «Εγώ το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι πως μέχρι την τελευταία μου πνοή θα συνεχίσω να κάνω όλα αυτά που κάνω γιατί κανένας άνθρωπος και κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνος. Όλοι μαζί μπορούμε».

Ευχή όλων να υπάρξουν και άλλοι σαν τον Πέτρο Στυλιανού γιατί ο κόσμος μας θα είναι σίγουρα πιο όμορφος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση