ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σήκωσαν» πανάκριβο διαμάντι και εξαφανίστηκαν - Γυναίκα στο κόλπο

Στο κόλπο και γυναίκα

24news team

Η κινηματογραφική ληστεία που διαπράχθηκε στις 3 Απριλίου του 2023, εξακολουθεί να απασχολεί την Αστυνομία αφού οι τρεις δράστες που άρπαξαν πανάκριβο διαμάντι παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, οι τρεις μετά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, διέφυγαν στα κατεχόμενα και ακολούθως σε χώρα του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι οι Αρχές προχώρησαν στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων.

Έτσι ξεγέλασαν τον ιδιοκτήτη

Το σχέδιο των τριών δραστών, έλαβε μπρος μερικές εβδομάδες πριν την υλοποίηση της ληστείας, όταν ένας εκ των τριών επισκέφθηκε το συγκεκριμένο χρυσοχοείο εκφράζοντας στους υπαλλήλους την πρόθεση του να αγοράσει ένα ακριβό διαμάντι.

Φαίνεται πως οι δράστες «κλείδωσαν» τον στόχο τους και το απόγευμα της Δευτέρας (3/4) εκτέλεσαν το σχέδιο τους.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα, μετέβησαν στο χρυσοχοείο όπου εκεί έβλεπαν διάφορα κοσμήματα. Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί σαν πελάτες αγόρασαν χρυσή αλυσίδα αξίας 400 ευρώ ενώ εν συνεχεία ήθελαν να αγοράσουν, όπως είπαν στον ιδιοκτήτη, και ένα διαμάντι.

Οι τρεις, κατάφεραν να ξεγελάσουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και με διάφορα τεχνάσματα κατάφεραν να ανταλλάξουν το διαμάντι, πέντε καρατιών αξίας 180 χιλιάδων ευρών, με ομοίωμα που είχαν στην κατοχή τους.

Εκείνη την στιγμή ο ιδιοκτήτης, δεν αντιλήφθηκε την κομπίνα που είχαν στήσει οι τρεις και αργότερα όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα κλοπής ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές.

Σημειώνεται πως οι δύο άντρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτης μιλούσαν ρωσικά και η γυναίκα την αγγλική γλώσσα. Εξάλλου πληροφορίες ανέφεραν πως μετά και την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δραστών, αυτοί δεν είναι γνώριμοι στις Αρχές.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία αναζητεί τρία πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύονται, με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25-805057 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X