ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κοκαΐνη, η σύλληψη και η παράδοση του «Ζαβράντωνα»

Οι υποθέσεις που φέρεται να εμπλέκεται

24news team

Πρόσωπο ηλικίας 43 χρόνων ( Γιώργος Χριστοδούλου, άλλως Ζαβράντωνας) το οποίο καταζητείτο από την Αστυνομία σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ναρκωτικών και είχε καταφύγει στις κατεχόμενες περιοχές, παραδόθηκε χθες βράδυ στην Αστυνομία Κύπρου από μέλη του ΟΗΕ μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.

Ο 43χρονος καταζητείτο σε σχέση με υπόθεση εντοπισμού ενός κιλού και 558 γραμμαρίων κοκαΐνης, που συνέβη στις 25 Μαΐου, 2020 στη Λάρνακα και κατά την οποία είχαν συλληφθεί άλλα τρία πρόσωπα. 

Ο «Ζαβράντωνας» οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο 5 ημερών.

Το χρονικό της Λάρνακας 

Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, έθεσαν στις 25/5/2020 στην επαρχία Λάρνακας, υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, στη συγκεκριμένη περιοχή, θεάθηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο δύο πρόσωπα, ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι επαρχίας Λάρνακας.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, θεάθηκαν να εισέρχονται με το όχημά τους σε πάροδο δρόμου και αφού τοποθέτησαν στο έδαφος ένα νάιλον σακούλι, το οποίο περιείχε 1 κιλό και 558 γραμμάρια κοκαΐνης, αναχώρησαν από την περιοχή.

Αμέσως, ανακόπηκαν από μέλη της ΥΚΑΝ και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία, εναντίον ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 32 ετών, το οποίο συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης, φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση εντοπισμού 15 κιλών κοκαΐνης, που συνέβη στις 17/1/2019 στη Λευκωσία, κατά την οποία είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα. 

14kg κοκαΐνης - Πώς τους τσάκωσαν 

Μέλη της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λευκωσίας) ανέκοψαν για έλεγχο γύρω στις 7 το απόγευμα στις 17/1/19,  36χρονο, ο οποίος εξερχόταν από την οικία άλλου προσώπου ηλικίας 34χρόνων στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο 36χρονος είχε στην κατοχή του μια τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 14 κιλά κοκαΐνης και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.
Ταυτόχρονα, βάσει δικαστικού εντάλματος έρευνας, τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στην οικία του 34χρονου.

Με την είσοδο των αστυνομικών στην οικία, ο 34χρονος εντοπίστηκε στην πίσω βεράντα όπου φέρεται να τους παρέδωσε ένα κιλό κοκαίνης. Επίσης, φέρεται να ανάφερε στους αστυνομικούς ότι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 36χρονου είναι δικά του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των €2,010, επτά κινητά τηλέφωνα, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και άλλα αντικείμενα τα οποία παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του 36χρονου, εντοπίστηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, μια εργοστασιακή κροτίδα, δύο ζυγαριές ακριβείας και άλλα αντικείμενα, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Τον έψαχναν παντού, συνελήφθη στα κατεχόμενα

Συνελήφθη την Τρίτη (3/3/2020) στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη (4/3), ο Γιώργος Χριστοδούλου, άλλως Ζαβράντωνας, 43 ετών ο οποίος καταζητείτο και από τις κυπριακές αρχές.

Η σύλληψη του «Ζαβράντωνα» έγινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Μετά από έφοδο, στην κατοχή του εντοπίστηκε ποσότητα 2 γραμμαρίων ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνης).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X