ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Πάφου - Πόσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί

Μία νοσηλεύτρια, που φέρεται να είχε επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου σε ξεχωριστό χώρο, είναι ανάμεσα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου. Εξάλλου, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ιατρός Ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια και επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, το οποίο παραμένει κλειστό, συνεχίστηκε και σήμερα η λήψη δειγμάτων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΓΝ Πάφου, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο κρατικό νοσηλευτήριο, είναι 13 πρόσωπα, που όλα τους ήρθαν σε επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο ΓΝ Πάφου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό, τις προηγούμενες μέρες. Επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δώδεκα λειτουργοί του Νοσοκομείου Πάφου και συγκεκριμένα δώδεκα νοσηλευτές, μια γιατρός της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται σε ξεχωριστό θάλαμο στην Παθολογική κλινική του ΓΝ Πάφου.

Σήμερα λήφθηκαν 100 νέα δείγματα από το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Πάφου, και άλλα 50 δείγματα στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας από τους συγγενείς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί στην διάρκεια τεσσάρων ημερών, δείγματα από 460 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο όπως ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και από 100 ασθενείς του ΓΝ Πάφου, ενώ αύριο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν ακόμη 220 περίπου δείγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση